spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Școala Teodor Murășanu anunță rezultate impresionante în cadrul proiectului Școli Sănătoase!

Școala Teodor Murășanu se bucură să anunțe rezultatele impresionante obținute prin proiectul „Școli Sănătoase’’, o inițiativă educațională dedicată promovării sănătății în rândul elevilor. Prin implementarea unor strategii inovatoare de formare și implicare instituțională, proiectul și-a atins obiectivele propuse, având un impact semnificativ asupra educației în domeniul sănătății. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

 

În sfera instituțională, proiectul a avut un impact semnificativ, 25 de factori de decizie au participat la o conferință specială, unde au dezbătut abordările actuale ale sănătății în rândul elevilor pentru a vedea ce poate fi îmbunătățit și ce tip de abordări sunt eficiente.

 

În ceea ce privește formarea, 4 cadre didactice și-au dezvoltat competențe în abordarea multidisciplinară a tematicii sănătății. De asemenea,  peste 500 de elevi au avut ocazia de a participa la ore de curs multidisciplinare, unde au dobândit cunoștințe esențiale despre sănătate și au fost încurajați să adopte stiluri de viață sănătoase. Mai mult, elevii școlii noastre și-au dezvoltat competențele de comunicare și și-au exprimat propria voce prin realizarea unor articole web despre menținerea unei vieți sănătoase, viciile pe care le avem, cum putem să prevenim anumite probleme medicale și multe altele, contribuind astfel la crearea unei comunități online axate pe sănătate.

 

Școli Sănătoase este un proiect de educație multidisciplinară, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate de program sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

 

„Suntem foarte bucuroși că școala noastră a primit acest ajutor și că am putut să realizăm atât de multe lucruri frumoase prin intermediul acestui proiect. Sănătatea este un lucru foarte important și trebuie să ne axăm pe a avea un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.” – transmite doamna Matei Gianina, directorul școlii.

 

Contact: Persoanele interesate pot afla mai multe informații despre acest proiect la numărul de telefon al Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu: 0264 311 951 sau la adresa de email: secretariattmturda@gmail.com.

 

Despre instituție: Școala Gimnazială Teodor Murășanu este cea mai veche instituție de învățământ în limba română din oraș, zeci de generații trecându-i pragul, de la înființare și până astăzi. Cu peste 50 de profesori calificați și dornici de a crește următoarele generații, școala numără peste 700 de elevi.

spot_img
spot_img
spot_img