fbpx
spot_img
spot_img

Școala de Vară Săndulești – o soluție inovativă pentru părinți și copii

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Cu o vechime de 10 ani, Școala de Vară Săndulești reprezintă soluția perfectă pentru copiii ai căror părinți lucrează. 

- Advertisement -
- Advertisement -

În această săptămână, RefleqtMedia a făcut o vizită la Săndulești, acolo unde – din 2011 încoace, doamna bibliotecar, Adriana Pătăcean, susține vie o tradiție și – totodată – o soluție inovativă de petrecere a timpului liber – ȘCOALA DE VARĂ SĂNDULEȘTI.

„Din 2011 am lansat acest proiect, în parteneriat cu Primăria. Suntem ajutați și de părinți, de diverși sponsori și, desigur, de colegi – cadre didactice fie de la Școala Gimnazială Săndulești, fie de la unitățile școlare din Turda” – ne confesează Adriana Pătăcean, principalul artizan al proiectului.

Pentru anul 2021, Primăria și Consiliul Local al Comunei Săndulești asigură bugetul privind funcționarea Școlii de Vară.

„S-a creat o emulație în jurul proiectelor care ajută comunitatea. Ne implicăm și noi, ca entitate publică, dar se implică și cetățenii. Avem mămici ai copiilor de la Școala de Vară care fac plăcinte și le duc la școală. Avem părinți care cumpără dulciuri și le duc elevilor. Fiecare contribuie cu ce poate”, spune Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești.

Iar lucrurile evoluează foarte bine, în condițiile în care cei 25 de voluntari (elevi de liceu, cadre didactice, părinți) au în grijă 80 de elevi, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

„În anii anteriori am făcut competiție între ei, pentru a-i determina să fie conștiincioși. I-am împărțit în două grupe și au concurat între ei. În 2020, din cauza pandemiei, programul a avut o mică pauză, însă în acest an am început cu forțe noi. Facem concursuri de cultură generală, educație fizică, meșteșuguri și artizanat, facem cursuri de Istorie a poporului român… avem activități educaționale pentru toți copii”, ne spune Adriana Pătăcean.

Succesul proiectului din „Capitala Ardealului” este garantat de solicitările de înscriere, în condițiile în care inclusiv elevi ai căror părinți „se trag” din Săndulești, dar care fac școală la Turda sau Cluj Napoca și-au depus dosar de înscriere la Școala de Vară. 

Astfel, întrebarea noastră este: De ce nu mai multe școli de vară, subvenționate din bugete locale, în orașe și alte comune?

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: