spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Schimbare de conducere la Baza 71 Aeriana

Astăzi, 5 octombrie, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, între comandorul Adrian Cîrjău și generalul de flotilă aeriană Cătălin-Eugen Micloș, în prezența locțiitorului Statului Major al Forțelor Aeriene, general de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi.

Într-o atmosferă cu o deosebită încărcătură emoțională, generalul de flotilă aeriană Cătălin-Eugen Micloș, în calitate de nou comandant al bazei, a luat în primire comanda și Drapelul de Luptă al Bazei 71 Aeriană.

Cu acest prilej, a adresat câteva cuvinte celor prezenți la ceremonie: „Mă reîntorc în această unitate după 9 ani, această bază fiind cea care m-a format ca aviator militar. Îi datorez foarte multe lucruri din ceea ce sunt astăzi. Unul dintre motivele pentru care sunt astăzi aici este că mă simt dator acestei baze, pentru că mă simt util Forțelor Aeriene activând aici alături de dumneavoastră. Baza 71 Aeriană își trăiește a doua tinerețe, fiind probabil cea mai frumoasă perioadă din istoria ei și mă simt onorat să fiu parte din acest colectiv în această perioadă. Baza 71 Aeriană este o unitate cu vechime, cu tradiții în această zonă a țării, responsabilă de partea de nord-vest a României, cu oameni experimentați, care își execută misiunile cu responsabilitate și la standarde ridicate. Urmează primirea primei Escadrile de F-16 Fighting Falcon, fiind unul dintre principalele mele obiective în acestă bază. Eu o să îmi fac datoria și o să fiu alături de dumneavoastră în fiecare efort pe care îl întreprindeți pentru a eficientiza acest proces de viitor. O să fiu unul dintre dumneavoastră!”.

📸Andreea Onița

spot_img
spot_img
spot_img