26.4 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri AiudScandalul politic continuă la Aiud

Scandalul politic continuă la Aiud

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

După ce a fost bruscată și evacuată din ședința de consiliu local pe care o prezida, consilierul local independent aiudean, Ionela Danciu, a fost acuzată de Primăria Aiud că primejduiește un proiect de dezvoltare în valoare de 10 milioane de euro.

„Proiect de 10 milioane de euro pentru Aiud în pericol pentru că Danciu Ionela Mariana (consilier local independent) nu vine să semneze actele de ședință

Cel mai ambițios și complex proiect pentru comunitate, transport public ecologic în municipiul Aiud, în cadrul POR 2014-2010, OS 3.2., vizează o investiție de 46 de milioane de lei în municipiul Aiud. 


Acest proiect se află în acest moment în faza de evaluare, ADR Centru solicitându-ne clarificări. Pentru a putea răspunde acestor clarificări Consiliul Local al municipiului Aiud s-a întrunit vineri, 15 martie 2019, într-o ședință extraordinară. În vederea soluționării unor probleme de ordin tehnic, consilierii au votat două proiecte de hotărâre. 


Așa cum cere legea, actele de ședință trebuie semnate de către Secretarul municipiului și de către președintele de ședință – în acest caz doamna Danciu Ionela Mariana, consilier local independent. Cu toate acestea, vineri, după ședință, doamna Danciu a fost de negăsit. Astfel, actele au rămas nesemnate, iar punerea în aplicare a hotărârilor este în acest moment blocată.


Problema este că, pentru a răspunde celor două clarificări pe proiect, cu termen 19 martie 2019, trebuie ca astăzi să lucrăm împreună cu Oficiul de Cadastru pentru finalizarea răspunsurilor. Nu putem face nimic până nu avem semnătura președintelui de ședință pe hotărâri. Riscăm să pierdem un proiect de 10 milioane de euro.


Pe această cale, facem încă un apel către consilierul local independent să lase deoparte agenda personală în interesul agendei publice și să își îndeplinească responsabilitățile pentru care a depus un jurământ cu celeritate. 


Este spre binele comunității!”, au transmis reprezentanții Primăriei.

RefleqtMedia a contactat-o pe Ionela Danciu, pentru a afla părerea ei.

„Vorbim despre niște incompetenți. Dacă președintele de ședință MOARE, incompetenții din Primărie nu știu cum se semnează procesele verbale?

Au pârghiile necesare să-și semneze procesele verbale. Pe de altă parte, până la ora 16:00 (n.red. astăzi), am timp să semnez procesul verbal.

Ceea ce nu se știe este faptul că, din cauza comportamentului Poliției Locale din ședința de vineri (n.red. când a fost evacuată în mod brutal din ședința de consiliu), am ajuns la spital și am stat sub perfuzii pe durata week-endului.”, a spus Ionela Danciu.

Aceasta a declarat că va continua dezvăluirile.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: