spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Șapte obiceiuri zilnice care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta în 2023

Nu știi ce ai de făcut ca să te simți mai bine, astfel încât să poți parcurge procesul de dezvoltare personală? Începe cu o rutină simplă, care te va ajuta să rămâi relaxat/relaxată și în același timp, cu picioarele pe pământ. Iată ce trebuie să faci în fiecare zi ca să devii cea mai bună versiune a ta anul acesta:

 1. Aranjează-te în fiecare zi
  Felul în care te trezești în fiecare dimineață îți dictează toata ziua, așa că este foarte important ce faci imediat după ce deschizi ochii. Mergi la baie și fă-ți rutina de îngrijire, apoi alege niște haine care te vor scoate din monotonie, chiar dacă lucrezi de acasă. Nu trebuie să rămâi numai în pijamale pentru că acest lucru te va face să stagnezi, fiindcă vei simți că trăiești într-o permanentă relaxare.
 2. Savurează-ți cafeaua de dimineață în liniște
  Momentele de liniște în compania propriei persoane sunt foarte importante pentru evoluția ta. Ia-ți timp să savurezi o cafea și să reflectezi la lucrurile care contează cu adevărat. Vei privi această parte a zilei ca pe un ritual de relaxare și te vei bucura de fiecare dată când vei simți aroma cafelei pe care o vei asocia cu răsfățul din confortul casei tale. Nu uita că bucuria stă în plăcerea de a savura lucrurile mărunte.
 3. Ai grijă să ai o alimentație echilibrată
   
  Stilul tău alimentar îți va ghida întreaga viață, având în vedere că ai nevoie să te simți bine din punct de vedere fizic, dacă vrei să faci tot ce ți-ai propus. O sănătate șubredă te va împiedica să mergi mai departe în drumul tău spre evoluție și nu este indicat să neglijezi nevoile organismului tău. Oferă-i corpului mese hrănitoare, vitamine și ceaiuri naturale, cu efect calmant.
 4. Fă mișcare în mod regulat
  Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală, poți face câteva exerciții acasă, dimineața. În cazul în care nu ai spațiu sau timp, ai putea să mergi pe jos spre serviciu sau să te plimbi în drum spre o întâlnire importantă. Mersul pe jos este la fel de sănătos ca orice alt sport, doar că nu arde la fel de multe grăsimi. Tu ai nevoie de mișcare ca să îți dea energie și încredere în tine, nu ca să slăbești, deci nu este nicio problemă dacă faci doar o plimbare. Important este să depui un efort fizic, oricât de mic.
 5. Conștientizează-ți calitățile în fiecare zi
  Fă o listă cu trăsăturile bune pe care le vezi în tine sau pe care vrei să le dobândești în timp și repetă-le în fiecare zi până ajungi să ți le însușești. Poți folosi timpul petrecut în duș pentru a rosti în minte sintagme de acest gen: „Sunt curajos/curajoasă”, „Pot mai mult”, „O să reușesc ce mi-am propus”, „Sunt un om bun”. În acest fel, vei păstra o consecvență a acestei metode de auto-încurajare.
 6. Stabilește-ți un obiectiv pentru ziua respectivă
  Ai grijă să nu treacă nici măcar o zi fără să îți propui să faci ceva nou. Întreabă-te mereu „Ce pot face azi ca să evoluez?” și încearcă să te gândești la ceva care într-adevăr îți va aduce beneficii pentru viitor. De exemplu, poți citi o carte din care ai de învățat lecții importante, poți sădi un pom din ale cărui roade vei mânca peste ani sau poți să creezi ceva ce îi va bucura pe alții, poate un desen, o operă literară sau orice altceva la care te pricepi.
 7. Găsește-ți inspirația
  Nu lăsa timpul să treacă pe lângă tine și de fiecare dată când ai un moment de răgaz, folosește-l în favoarea ta ca să îți găsești inspirația: urmărește în mediul online oamenii care te încurajează să fii mai bun/bună, observă parcursul celor pe care îi admiri, ascultă melodii cu mesaje pozitive, vizionează interviuri și documentare importante. Fă orice îți provoacă dorința de a trăi noi experiențe, fără să îți impui limite.

Odată implementate aceste obiceiuri în rutina ta zilnică, viața va căpăta alt sens și vei privi totul cu mai mult optimism, iar împlinirea dorințelor va fi mult mai ușoară.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img