Sănătatea mintală a românilor, o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii … hai nu zău?

spot_imgspot_img

Astăzi este ziua mondială a sănătății mintale, prilej cu care Ministerul Bolnavilor s-a hotărât să iasă în evidență.

„Sănătatea mintală a românilor, o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, Ministerul Sănătății a organizat o masă rotundă cu tema “Serviciile de Sănătate Mintală, actualități și direcții strategice de dezvoltare”, o oportunitate care a adus împreună experți, profesioniști și persoane interesate să discute despre provocările și soluțiile în domeniul sănătății mintale. Iar între orele 20:00 și 00:00, clădirea Guvernului va fi iluminată în verde, culoarea simbol a Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: „Una dintre propunerile colegilor mei a fost să avem o Cartă Albă a Sănătății Mintale în România, care să conțină principii de neabătut, bune practici în sănătatea mintală, drepturile pacienților și ale medicilor și, astfel, să ne angajăm ferm că ele vor fi respectate. E vorba de o foaie de parcurs în domeniul sănătății mintale pe care m-aș bucura să o construim împreună, pentru că trebuie să existe o astfel de gândire integrată.”

Ministerul Sănătății intenționează să extindă rețeaua centrelor de sănătate mintală în fiecare județ care să permită accesul la consiliere psihologică şi tratament medical, fără discriminare şi stigmatizare, să continue reforma legislației în vigoare, precum și să dezvolte noi programe de psihiatrie.

Domeniul Sănătății Mintale, neglijat în ultimii 20 de ani, a revenit în atenția publicului, mai ales în contextul pandemiei dar și a consumului îngrijorător de droguri.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: „Lipsa de informare și educație determină unele persoane să considere consumatorul de droguri un delicvent. De fapt, acesta este un om bolnav, care are nevoie de ajutor și de sprijin. Discutăm despre oameni care au o patologie și care au nevoie de vindecare, de recuperare și, foarte important, de reinserție socială. ”

Conform datelor INSP, în România, prevalența tulburărilor mintale și de comportament aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la 1.566 cazuri diagnosticate la suta de mii de locuitori în anul 2012, la 2.890 cazuri la suta de mii de locuitori în anul 2021. Iar prevalența bolilor psihice (reprezentând doar o parte a tulburărilor mintale și de comportament) a crescut de 6 ori în ultimii 10 ani, ajungând de la 218,3 cazuri la suta de mii de locuitori în anul 2012, la 1.303,5 cazuri la suta de mii de locuitori în anul 2021.” – cam așa sună vrăjeala de comunicat de presă postat astăzi de sclavii lui Rafila de pe rețelele de socializare.

Cum mama dracului își permite acest minister insolit să facă asemenea afirmații nesimțite, în condițiile în care, la Spitalele de Psihiatrie din Iași și Focșani au fost găsite elemente DE TORTURĂ?

Pe de altă parte, un minister care a achiesat, cu bună știință, la păcălirea românilor cu mascarada COVID-19 + filmările cu izoleta + propaganda AGRESIVĂ la vaccinare, nu poate să susțină că are ca obiectiv „sănătatea mintală”.

Așa că, tovarășe Rafilă, mai subțire cu vrăjeala, că nu mai ține!

spot_img
%d bloggers like this: