spot_img
spot_img

Sănătate la SUPRAPREȚ! Guvernul României cumpără ventilatoare cu DUBLU PREȚ față de cât a cumpărat Spitalul Municipal Turda!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În urmă cu 6 zile, Spitalul Municipal Turda a achiziționat 2 (DOUĂ) ventilatoare Mindray SV 300, cu prețul total de 135.060 lei, adică 67.530 lei pe bucată, adică 13.430 de euro la cursul BNR de astăzi.

Ei bine, OFICIUL NAȚIONAL PENTRU ACHIZIȚII CENTRALIZATE, care ar trebui să fie etalonul în achiziții publice în context COVID-19, a achiziționat de la societatea clujeană, Deltamed … 20 de ventilatoare Mindray SV 300, cu prețul de … 22.000 de euro pe bucată.

„Însă, partea cea mai consistentă din achiziția de ventilatoare medicale făcută de ONAC, în valoare de 5,7 milioane euro, fără TVA, a mers către subsidiara din România a companiei americane General Electric. Și acest contract a fost atribuit tot fără licitație.”, scrie Gazeta de Cluj.

Americanilor de la General Electric, ONAC le-a solicitat ventilatoare Carescape R860, pentru care este dispus să plătească 19.300 euro.

Pe site-ul Cardiomedical, prețul unui ventilator de acest tip este … puțin peste 5.000 de dolari.

În cazul atribuirilor ambelor contracte motivul pentru neorganizarea licitațiilor a fost ”extremă urgență” ”Achiziția de echipamente medicale pentru constituirea stocurilor de urgență medicală în baza OUG nr. 11/2020 cu modificările și completările ulterioare”.

Este de înțeles … extrema urgență, însă când statul român plătește DIN BANI PUBLICI prețuri de patru ori mai mari pentru un ventilator … parcă am avea nevoie de un reset! 

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cât de rău o ducem, cu adevărat? Veniturile medii pe gospodărie au crescut anul trecut

Veniturile totale, în termeni nominali, au fost anul trecut, în medie, de 5.683 lei lunar pe gospodărie şi...

EXCLUSIV: Iată identitatea bărbatului de 39 de ani luat de mascați, DIN CÂMPIA TURZII!

În urmă cu 4 zile, RefleqtMedia vă prezenta, în premieră, despre o percheziție care a avut loc pe strada Aviatorilor,...

Frații Petreuș s-au reunit, în Ceruri! Ștefan Petreuș a trecut la cele veșnice…

La 20 de ani de la moartea fratelui său mai mic, Ioan, cu care a cântat în cadrul...

Atenție la scaunele pentru bebeluși – un copil de 1 an a MURIT !

Un copil de un 1 a murit, ieri, după ce a căzut din scaunul pentru bebeluși și, implicit,...
spot_img

Concurs de tir sportiv la talere ediția a IV-a in data de 12 mai 2018

LOCAȚIA : POLIGON OPRIS TIBERIU LUDUȘ PROGRAM TEHNIC: VINERI 11 MAI ORA 15.00 – 20.00 ANTRENAMENT OFICIAL SÂMBATĂ 12 MAI ORA 09.00 - STARTUL CONCURSULUI COSTURI DE PARTICIPARE: Pret...
%d bloggers like this: