15.4 C
Turda
Wednesday, October 5, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăSalubrizare CU SCANDAL la Tritenii de Jos - primarul aduce acuzații...

Salubrizare CU SCANDAL la Tritenii de Jos – primarul aduce acuzații grave către Compania de Salubritate

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Nemulțumit de felul în care se desfășoară procesul de ridicare a deșeurilor menajere și nemenajere de pe raza comunei pe care o cârmuiește, edilul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa, s-a adresat principalelor două entități mass-media din zonă, RefleqtMedia și TurdaNews, în speranța că mediatizarea problemei va duce la rezolvarea acesteia.

„Am convenit cu conducerea Companiei de Salubritate ca ridicarea deșeurilor de la Tritenii de Jos să se facă sub supravegherea reprezentanților Primăriei, deoarece am suspiciunea că se cântărește mai mare cantitate de deșeuri decât se ridică de pe raza comunei. Astfel, din informațiile pe care le am, se pare că reprezentanții companiei vin cu mașinile încărcate cu deșeuri de la Câmpia Turzii și ne facturează și nouă cantitatea din mașinile lor. După ce le-am cerut să supraveghem strict acest proces, ei au început să ridice gunoiul în mod deficitar. Mai exact, joia trecută, după ce au dus două transporturi de deșeuri, nu au mai venit pentru al treilea, deoarece știau că oamenii noștri supraveghează situația. Cine știe când vor veni…”, spune Sașa.

Acesta mai afirmă că, din informațiile pe care le deține, inclusiv deșeurile provenite de la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii sunt transportate la Tritenii de Jos, unde sunt facturate către Primăria Triteni, în mod ilegal.

„Ce facem de anul viitor, când se impune colectarea selectivă? Cei de la Compania de Salubritate nu s-au dotat pentru a face colectarea selectivă, cum o vor face? Am căutat să discut și la Primăria Câmpia Turzii, însă din câte văd, totul merge numai pe criterii politice”, spune Sașa.

Referitor la litigiul economic care a existat între Compania de Salubritate și Comuna Tritenii de Jos, Valer Sașa afirmă că acesta a fost stins de multă vreme, astfel că nu există niciun motiv ca operatorul de salubritate să nu-și facă datoria.

„Nu le place să fie supravegheați, că vor să facă lucrurile cum vor ei, fără să dea socoteală la nimeni”, afirmă edilul tritean.

RefleqtMedia așteaptă o părere oficială a Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: