spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Ucigasul de la Turda – arestat preventiv

RefleqtMedia a aflat noi detalii despre omorul care a...

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos

Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.

Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 Nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.

„La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.

Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea.

În luna martie 2024, în localitățile Turda și Câmpia Turzii din județul Cluj, se desfășoară o campanie specială prin care toți locuitorii sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului, precum și la o cuvântare publică specială care va fi ținută, de obicei, cu o săptămână înainte.

Cuvântarea specială intitulată „Învierea – victorie asupra morții!”, va fi prezentată în lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, în sfârșitul de săptămână din 16, 17 martie 2024. Discursul public de 30 de minute, bazat pe Biblie, se va concentra pe speranța biblică a învierii morților în viitorul apropiat.

Alexandru Jr. Corovei spune: „Pentru mine și familia mea Cuvântarea Specială și Comemorarea sunt evenimente memorabile pe care le așteptăm cu viu interes datorită instruirii primite în cadrul lor. Simțim că avem o datorie morală față de acești binefăcători, Iehova Dumnezeu și fiul său, Isus, și vrem să răspundem cu aceeași iubire, fiind prezenți și atenți.”

Mai multe detalii despre modul în care Martorii lui Iehova sărbătoresc Cina Domnului pot fi găsite pe pagina „Întrebări frecvente”,  care se găsește pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova.

În Turda, Cuvântarea specială va avea loc duminică, 17 martie 2024, de la ora 9.30 la lăcașul de cult de pe strada  Izvor, nr. 18 și de la ora 10.00 la lăcașul de cult de pe strada Nicolae Iorga, nr. 44.  Comemorarea va avea loc duminica 24 martie, lalăcașul de cult situat în Câmpia Turzii, strada Dr. Ioan Rațiu, nr. 20 de la ora 19.00 precum și la sala de Congrese a Martorilor lui Iehova, situată în Turda, DN1- varianta Nr. 1402, comuna Mihai Viteazu 407405, de la ora 19.00

spot_img
spot_img