16 C
Turda
Saturday, September 24, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRISă ne fie rușine - România este pe penultimul loc în Europa...

Să ne fie rușine – România este pe penultimul loc în Europa la reciclare

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Într-o perioadă în care se vorbește tot mai mult despre colectarea selectivă a deșeurilor și în care Uniunea Europeană ne-a impus o taxă specială de mediu, trebuie să luăm în calcul toate datele care ne parvin, cu privire la această chestiune.

Euronews.com a dat publicității un clasament cu țările Uniunii Europene, clasificate pe cantitatea de deșeuri pe care o reciclează.

Pe ultimul loc, în materie de reciclare, este Malta. Micuțul stat insular reciclează doar 7% din deșeurile sale, în timp ce 93% ajung în celule subterane.

Pe penultimul loc este țara noastră, în condițiile în care reciclăm doar 13% din totalitatea deșeurilor, iar 83% ajung în gropi de gunoi.

Dintre toate țările în care reciclarea deșeurilor este sub 50%, polonezii o fac cel mai bine, reciclând 44% dintre deșeurile sale.

Totuși, până și polonezii sunt departe de țări precum Finlanda, Suedia, Danemarca sau Luxemburg, unde rata de reciclare este de peste 60%.

Revenind la țara noastră, doar bateriile de reciclare implementate prin programul SigurecCity ne-au ajutat să nu fim codașii Europei și la capitolul reciclare.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: