spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Sa fii jurnalist liber în Cluj este aproape imposibil

Astăzi, 3 mai 2024, este Ziua Internațională a Libertății Presei, nu ca ati sti despre ea, pentru ca – spre deosebire de alte sarbatori – politicienii nu au inundat facebookul si insta cu mesaje.

Nu, ei nu vor jurnalisti liberi, ci catelusi latratori, la comanda.

Dar… spre ghinionul cersetorilor de voturi si vanzatorilor de false sperante, in judetul Cluj suntem multi jurnalisti care vrem sa fim si chiar suntem liberi… desi este al naibii de greu.

Nu voiam sa scriu nimic pe tema asta, dar m-au determinat junghiurile ipocrite de la USR – campionul neoficial al dosarelor civile si penale intentate presei.

Daca obositii astia, incompetentii astia libidinosi, care ne ard pe unde ne prind si ne acuza de toate urateniile au ajuns sa isi faca propaganda pe imaginea presei… e grav.

Spuneam ca e greu sa fii jurnalist liber in judetul Cluj pe de o parte din cauza politicienilor, pe de alta parte, din cauza obuzelor din presa – fosti politicieni, frustrati ca le moare… valoarea – care ataca jegos si abject orice coleg de breasla, dar… nu in ultimul rand, e greu sa fii jurnalist liber din cauza autoritatilor.

La cererile de informatii nu ni se raspunde dupa lege, ci dupa cum considera orice papitoi cocotat in vreun birou. Pe grupul de Whatsapp al IPJ CLUJ nu avem voie sa punem intrebari, ca sa nu ii stresam, primariile nu dau doi bani pe legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, iar Parchetele si Curtile de Apel anonimizeaza datele dupa cum considera.

Apoi veniti voi, dragi cititori de presa, care din “lingai, slugi, santajisti si mafioti” nu ne scoateti. Va place sa postati comentarii gen “stire de cacat”, dar voi nu stiti ce e diateza pasiva. Va place sa scrieti ca suntem asa si asa, dar voi nu stiti legea nici macar la nivelul genunchiului broastei. Poate d-aia apar comentarii idioate de genul: “ati scris de mine fara sa imi cereti voie”.

Da, e tot mai greu… dar nu cedam!

La multi ani, tuturor jurnalistilor ! Ganditi, inca nu e ilegal!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img