spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

S-a stins o flacara, Todea Dorel

Nascut in 7 ianuarie 1947 in Horia, judetul Alba, Todea Dorel a dus o viata bine traita si cu putine regrete, cu sport zilnic si partide de fotbal saptamanale alaturi de  grupul lui de prieteni pana dupa varsta de 70 de ani.

Era cunoscut pentru glumele sale facute pe ruperi de sens si ironia bazata pe inteligenta. Internat in spital in urma cu cateva saptamani, atunci cand asistenta i-a spus “In cazul in care aveti nevoie de mine sa apasati butonul acesta, bine?” El i-a raspuns glumet: “Daca e bine nu apas; numai daca e rau”. Fusese diagnosticat cu un cancer in urma cu 3 ani. Urmare a diagnosticului familia a fost informata ca mai are de trait aboa sase luni. Dar medicii nu-l cunosteau cu adevarat. A suportat cu bine chimioterapia si a mai trait pana la 25

Nascut intr-o familie saraca, de 7 copii, crescuti doar de mama in inima muntilor Apuseni, i-a placut de mic sa invete. Dupa ce a terminat liceul a absolvit Academia Stefan Gheorghiu, unde erau educate cadrele de partid. Ulterior a ocupat diverse functii de conducere in administratie printre care primar al comunei Mociu si viceprimar in Turda. Dupa ce iluziile comuniste s-au prabusit in 1989 iar regimul a cazut s-a inscris la Facultarea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, pe care a abolvit-o devenind apoi un apreciat profesor de legislatie rutiera la scoala de conducatori auto Cabriolet pe care o detinea.

In mai multe randuri scoala a fost declarata ca printre primele 10 scoli din tara ca procent de promovabilitate la luarea permisului de conducere pentru absolventii scolii.

Pentru ultima parte a vietii, in boala, familia este indatorata profesorului universitar doctor Marcel Tantau de la Cluj si doamnei doctor Orbean Liana de la Spitalul Municipal Turda.

A lasat un urma sotia, fiul si nora precum si doi nepoti Ambra si Vlad pe care a fost incanta sa-i vada ajunsi elevi la Colegiul National Mihai Viteazu Turda.

Slujba de inmormantare va avea loc la capela din centru, de la intrarea in cimitirul Turda vineri 27 octombrie la ora 13.00, iar sicriul va fi depus la cimitirul din comuna Mihai Viteazu.

spot_img
spot_img
spot_img