spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

S-a aflat cine a dat alerta cu bombă de la Tribunalul Militar Cluj

În urmă cu o săptămână, pe adresa Tribunalului Militar Cluj a fost dat un email în care se afirma că există o bombă în tribunal, iar aceasta va exploda.

Au fost alertate autoritățile, dar nu s-a găsit nicio bombă. Pe de altă parte, aceeași amenințare a fost primită, tot prin email, de mai multe instituții din România.

Ei bine, astăzi, DIICOT l-a prins pe cel care a făcut amenințările.

          La data de 29 august a.c., ca urmare a activităţilor investigative derulate de polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, a fost identificată persoana care ar fi conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

 

Persoana bănuită este un minor, de 15 ani, cetăţean român.

 

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin. 4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” transmite Poliția Română.

spot_img
spot_img
spot_img