19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaRUȘINE, RUȘINE, RUȘINE Protecția Mediului Cluj - nu au bunul simț să...

RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE Protecția Mediului Cluj – nu au bunul simț să dea explicații pe o chestiune de interes maxim! Rușine, Grigore Crăciun!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În această dimineață, un site de știri din Turda a promovat un articol (că știre nu este) privind faptul că „Toată Turda ar fi infectată cu mercur” și că cetățenii din zona Panait Cerna ar fi expuși pericolului unei intoxicații cu mercur.

Articolul a fost fundamentat pe unele măsurători făcute de un cercetător spaniol, pe nume Pablo Higuerras (University of Castilla-La Mancha- Instituto de Geología Aplicada -IgeA).

Pentru că nu ne plac articolele alarmiste, am vrut să luăm legătura cu reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului din Cluj, pentru a-i întreba pe aceștia despre posibilele infectări cu mercur.

Când colo, ce să vezi? După ce ne-au pus „să revenim peste un sfert de oră”, femeiușca de la relații cu presa ne-a închis telefonul în nas, fără să avem posibilitatea de a adresa măcar întrebarea.

Ne întrebăm, astfel, oare indivizii și duduile care lucrează pe bani publici pentru a asigura protecția mediului, dar și accesul la date privind protecția mediului oare altă treabă n-au decât să închidă presei telefonul în nas?

Am încercat să găsim informații cu privire la calitatea solului din zona Turzii în rapoartele lunare și anuale privind protecția mediului, rapoarte elaborate chiar de agenția condusă de Grigore Crăciun și, ce să vezi? NICĂIERI, ÎN ACESTE RAPOARTE nu se vorbește despre locurile infectate, despre posibilele poluări, dar în schimb sunt prezentate date statistice generale, cu privire la calitatea solurilor pentru agricultură.

Halal agenție, halal director, halal comunicare!

Sursa foto: actualdecluj.ro

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: