spot_img
spot_img

Rusaliile – sărbătoarea PĂGÂNĂ, acceptată de Biserica Ortodoxă Română

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În credința ortodoxă, sacralitatea Biblică se confundă – de multe ori – cu vulgarul mitologic, în special în ceea ce privește marile sărbători.

Practic, la o analiză scurtă, nici Crăciunul, nici Paștile, nici Rusaliile nu au absolut nimic în comun – din perspectiva manifestărilor – cu realitatea biblică.

Astăzi ne vom focusa asupra sărbătorii Cinzecimii sau a Pentecostei

Din punct de vedere biblic-religios, ORTODOX … Pentecosta reprezintă ziua în care Sfântul Duh s-a pogorât peste apostolii lui Iisus Hristos, în chip de limbi de foc, iar aceștia și-au început serviciul religios pe pământ.

Ei bine, nicăieri în Sfânta Scriptură, nu se menționează nimic despre rusalii. Cu toate acestea, inclusiv site-ul Patriarhiei Române și Calendarul Creștin-Ortodox folosește această denumire care, din punct de vedere religios … este o denumire păgână!

„De unde vine cuvântul „Rusalii” și cine au fost ielele

Cuvântul Rusalii provine din latinescul „rosalia”, care simbolizează sărbătoarea trandafirilor, dar reprezintă şi fetele împăratului Rusalim, despre care se credea că aveau puteri magice şi seduceau oamenii, pedepsindu-i pe cei care nu le respectau.

De aceea, în credinţa populară, Rusaliile sunt văzute și ca spirite ale morţilor, numite în popor iele sau zâne rele. Astfel, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştile cu cei vii, spiritele morților refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ şi încep să le facă rele oamenilor. Iar pentru a le îmbuna, oamenii, care evitau să le spună Rusalii, le-au dat diferite nume: iele, zâne sau frumoase.” – Digi24.ro 

Deci … Biserica Ortodoxă vorbește despre … Rusalii – fetele împăratului Rusalim, care aveau puteri magice, iar întrebarea noastră este: de ce nu vorbește Biserica Ortodoxă despre Peter Pan, despre Jack și Vrejul de Fasole sau despre alte basme și personaje mitologice? 

Iată cum, de la Pogorârea Sfântului Duh, în chip de limbi de foc … s-a ajuns la o tradiție păgână, în care personajul principal sunt… zânele rele.

Și mai ciudat este că această sărbătoare păgână – Rusaliile – se sărbătorește DOAR DE CĂTRE BISERICA ORTODOXĂ, religia predominantă în România fiind singura religie din lume care acceptă această manifestare păgână.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Studiu Eurostat: bărbații din România trăiesc mai puțin și se îmbolnăvesc mai repede decât femeile

În această săptămână, Eurostat - instrumentul de statistică al Uniunii Europene - a publicat un studiu privind numărul...

Îi fain la Cluj – prețurile cresc, salariile scad, sărăcia rămâne constantă

Pe fondul inflației crescânde pe care o trăim, la nivel național, prețurile de la Cluj au început să...

Consumatorii de droguri din România sunt tot mai tineri. „S-a ajuns la un nivel de 9 ani”

Traficul și consumul de droguri au luat proporții periculoase în România, iar consumatorii sunt tot mai tineri. Este...

Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs: 40,5% dintre angajatori nu sunt pregătiți pentru transparentizarea salariilor

Deși sunt de acord că publicarea salariilor în anunțurile de angajare ar crește încrederea în companii și ar...
spot_img

Cetățenii din Câmpia Turzii – enervați la culme de niște insecte mici și verzi – același fenomen se petrece la Cluj

Mai mulți cetățeni din Câmpia Turzii au postat pe rețelele de socializare fotografii cu niște insecte mici și verzi care, efectiv, îi terorizează. „Nici nu...
%d bloggers like this: