spot_img

Roboticienii Liceului Teoretic Pavel Dan – calificati la campionatul national

Date:

Share post:

Extropy, echipa de robotică a Liceului Teoretic Pavel Dan, s-a calificat la etapa natională a competiției FIRST Tech Challenge

Extropy este echipa de robotică a Liceului Teoretic Pavel Dan, bazată pe respect și inovație, răspândind conceptul roboticii în comunitatea locală. “We live by values, we thrive with their evolution!” (“Trăim după valori, prosperăm cu evoluția lor!”) este motto-ul care îi reprezintă, sprijinindu-le scopul. Participă de 2 ani la etapele competiției de robotică BRD FIRST Tech Challenge organizată de Nație Prin Educație, unde aproximativ 200 de echipe din România își exersează abilitățile în robotică, se dezvoltă pe plan personal și profesional și creează strânse legături între membrii comunității.


„Etapa regională ne-a format, ca și în fiecare an, într-o echipă tot mai puternică, plină de entuziasm pentru viitor. Suntem nerăbdători să ne îmbunătățim robotul, VOL-E, și să trecem la nivelul următor pentru echipa noastră, la etapa națională a FIRST Tech Challenge România care se va desfășura la București la începutul lunii aprilie.

Scopul nostru e să ducem mai departe conceptul și valorile FIRST Tech Challenge, dar nu ca și un domeniu predominant STEM, ci ca o oportunitate de dezvoltare multidimensională. Astfel, ne-am propus să demonstrăm că și într-un oraș mic se pot face lucruri mari și, mai mult decât atât, să încurajăm tinerii liceeni spre a-și ieși din zona de confort, oferindu-le oportunitatea de a-și găsi pasiuni noi și a le dezvolta în cadrul activităților echipei ( cum ar fi programare, mecanică, 3D modelling, dar și marketing, social media management, design grafic și ilustrație digitală).

Tehnologia avansează din ce în ce mai mult, iar noi trebuie să ținem pasul cu ea, aceasta fiind parte din viața noastră de zi cu zi.” (Cristiana Neamț, XIIA)
Suntem mândri de voi! Felicitări întregii echipe și coordonatorului, prof. Olga Peczi!

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Accident la Campia Turzii

Doua autoturisme s-au tamponat, adineauri, pe strada Laminoristilor din...

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...
%d bloggers like this: