spot_img

Rezultatele perchezitiilor DIICOT efectuate in judetul Mures

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

UPDATE: PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT ȘI INFRACȚIUNI INFORMATICE

În urma celor 11 percheziții domiciliare, efectuate în județul Mureș, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice, au fost reținuți 4 bărbați, iar alți 2 au fost plasați sub control judiciar.

Din cercetări a reieșit că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane, din județul Mureș, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni privind accesul ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și alterarea integrității datelor informatice.

Astfel, începând cu luna august 2020 și până în prezent, cele 4 persoane ar fi acționat, în mod coordonat, utilizând dispozitive informatice confecționate și procurate, pentru a accesa, fără drept, sistemele informatice, care aparțineau sau erau administrate de mai multe societăți comerciale, din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, în vederea generării unor bonusuri nereale, pentru a obține diferite sume de bani.

La grupul infracțional organizat ar fi aderat mai multe persoane, angajate la societățile comerciale, care ar fi îndeplinit funcții de operatori ai jocurilor de noroc, la diferite locații, din județul Mureș. Rolul acestora, în desfășurarea activității infracționale, ar fi fost de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât și de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalți membri ai grupării, atunci când ar fi fost generate câștigurile, în mod fraudulos.

Până în prezent, aceștia ar fi reușit să obțină aproximativ 170.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, telefoane mobile), precum și dispozitive, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

7 persoane au fost conduse la audieri, iar 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 44, din Târgu Mureș și Târnăveni, au fost reținuți pentru 24 de ore .

Alți doi bărbați, de 32 și 36 de ani, din Târgu Mureș, au fost plasați sub control judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu – Mureș.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

(VIDEO) Borcane întregi cu droguri descoperite de DIICOT la câțiva kilometri de Turda

Atât ieri, cât și astăzi, Procurorii DIICOT, însoțiți de luptători ai trupelor speciale și agenți ai BCCO au...

Accident GROAZNIC la Râpa Roșie, în Sebeș – 2 copii au căzut cu ATV-ul

Doi copii, în vârstă de 11 și 12 ani, se presupune că au căzut cu ATV-ul în Râpa...

Tragedie în familia cântărețului, Florin Rupa

Deși este unul dintre cei mai prolifici și mai respectați cântăreți de muzică populară din Câmpia Turzii, și...

Accident grav pe A3, langa Turda

Mai multe autospeciale de interventie actioneaza chiar acum la Kilometrul 19 al A3, pe sensul Turda - Gilau. Este...
spot_img

Alin Sălăjean va reprezenta Câmpia Turzii la Survivor România!

Alin Sălăjean, maestrul de ceremonii și fostul om de televiziune și radio originar din Câmpia Turzii va participa la cea mai nouă ediție a...
%d bloggers like this: