27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeStiri AlbaRevelion plin de evenimente pentru polițiștii din județul Alba

Revelion plin de evenimente pentru polițiștii din județul Alba

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În minivacanţa prilejuită de trecerea în Noul An, peste 150 de poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, zilnic, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

În perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, peste 150 de poliţişti au acţionat, zilnic, pe raza judeţul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi creşterea siguranţei rutiere. Aceştia au utilizat, în medie, 70 de autospeciale, zilnic, din care 11 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de poliţiştii au făcut ca cetăţenii să petreacă în linişte, atât în noaptea de revelion cât și în primele două zile ale anului 2019. 

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă şi nici de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranţă publică adecvat.

În ultimele 5 zile, poliţiştii din Alba au constatat 61 de infracţiuni şi au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.570 lei, din care 38 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 198 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 18 permise de conducere, din care 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/oră, a limitei legale de viteză.

În urma activităţilor de combatere a activităţilor de comercializare ilicită a articolelor pirotehnice, poliţiştii au constatat 7 infracțiuni de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Totodată, poliţiştii au depistat două persoane care erau urmărite la nivel naţional.

Exemple:

La data de 30 decembrie 2018, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Daia Română, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 106 K, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

  •  

Tot în data de 30 decembrie 2018, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, în timp ce acţionau pe DJ 107 D, pe raza localităţii Vama Seacă, l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Hopârta, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

I-a fost întocmit dosar penal.

  •  

La data de 31 decembrie 2018, în jurul orei 01.45, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe raza localităţii Crăciunelu de Jos, l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

  •  

Tot în 31 decembrie 2018, în jurul orei 06.20, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe Drumul National 1, pe raza localității Mirăslău, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Luduş, judeţul Mureş.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de       1,27 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care  fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat să se supună recoltării.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuz de recoltate a mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

  •  

În aceeaşi zi, la ora 17.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza localităţii Veseuş, l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Este cercetat penal pentru conducere fără permis.

  •  

La data de 1 ianuarie 2019, în jurul orei 22.30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Lalelelor din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

  •  

La data de 2 ianuarie 2019, în jurul orei 21.25, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Principală din localitatea Cenade.

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Cergău, în timp ce conducea  un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de mers înapoi, intrând în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost  condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat din anul 2012.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

  •  

La data de 02 ianuarie 2019, în jurul orei 22.30, poliţişti de ordine publică din Blaj, în timp ce acţionau pe strada Principală din Mănărade, l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: