Ciulama cu carne de pasare – Ingrediente (2 persoane)
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g faina
- 500 ml supa de gaina/supa de pui
- carne de gaina fiarta (pulpe, aripi)
- piper
- sare
- 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat
Ciulama cu carne de pasare – Mod de preparare
Modul de preparare este identic cu cel al sosului bechamel, doar ca aici vom inlocui laptele cu supa de gaina si untul cu ulei.
- Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand s-a incalzit, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect auriu.
- Adaugam treptat supa calda de gaina, strecurata. Este foarte important sa o adaugam treptat, in acest fel vom obtine o ciulama fara cocoloase. Amestecam continuu dupa fiecare transa de supa adaugata. Eu am adaugat cate 100 ml de supa deodata si am amestecat continuu.
- Cand sosul se leaga, adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat si bucatile de carne din supa. Amestecam cu grija pana cand bucatile de carne sunt acoperite de sos.
- Stingem focul si servim ciulamaua imediat. Ciulamaua nu se reincalzeste, asadar preparam doar cat putem sa mancam imediat.
- Bineinteles ca ciulamaua va fi insotita de o mamaliguta fierbinte. Este delicioasa!
sursa: https://www.lauraadamache.ro/2018/03/ciulama-cu-carne-de-pasare.html