15.4 C
Turda
Wednesday, October 5, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresRESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ! ACŢIUNI PREVENTIVE PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL...

RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ! ACŢIUNI PREVENTIVE PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş prin Serviciul Rutier desfăşoară, în cursul acestei săptămâni, o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare.

Acţiunea face parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

În perioada 1-7 aprilie a.c., acţiunile se vor derula cu efective mărite, iar poliţiştii vor acţiona la nivel judeţean,pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului şi gravităţii consecinţelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condiţiilor de drum şi a celei excesive.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea „Speed Marathon”, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare.

Acţiunea, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, este circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2019, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”.

* * *

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: