spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Reprezentanții cultelor religioase din Tureni se alătură efortului de protejare a mediului

Tureni, 5 martie 2024 – În cadrul unei ședințe publice, reprezentanții parohiilor ortodoxe române Tureni, Comșești, Micești și Ceanu Mic, parohiilor unitariene Tureni și Comșești, și parohiei romano-catolice Tureni au convenit asupra reducerii numărului de coroane funerare utilizate în ceremoniile religioase de înhumare, începând cu data de 1 martie 2024.

Măsura a fost luată în contextul preocupărilor legate de impactul negativ al deșeurilor funerare asupra mediului, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Reducerea coroanelor funerare: un pas spre un mediu mai curat

Prin această inițiativă, liderii cultelor religioase din Tureni doresc să încurajeze o abordare mai responsabilă și mai sustenabilă a ceremoniilor funerare. Se consideră că reducerea numărului de coroane va contribui semnificativ la diminuarea cantității de deșeuri generate, protejând resursele naturale și reducând poluarea.

O alternativă ecologică: donațiile în scopuri caritabile

Ca alternative la coroanele funerare, se recomandă donațiile în scopuri caritabile, în memoria persoanei decedate. Această opțiune oferă posibilitatea de a sprijini cauze umanitare sau de a contribui la proiecte de ecologizare a mediului.

Apel către comunitate

Reprezentanții administrației publice locale și a cultelor religioase din Tureni fac un apel către comunitate pentru a se alătura acestui efort de protejare a mediului. Susținerea și implicarea cetățenilor sunt esențiale pentru a transforma această inițiativă într-un succes durabil.

Biroul de presă al Comunei Tureni

spot_img
spot_img