spot_img
spot_img

Replantare de mână dreaptă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

spot_img

 

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de Conf. Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul săptămânii trecute (29/30 septembrie), o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană.

 

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30 pacientul era deja în sala de operaţii.

 

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

 

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Conf. Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Nyiri Emese, medic primar ATI, Dr. Laurenţiu SABOU şi Dr. Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

 

De altfel, această intervenţie a fost  doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş, accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş.

 

Echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonat de Dr. Dorin DOROBANŢU, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, are o activitate susţinută în rezolvarea urgenţelor din cele patru judeţe arondate (Mureş, Harghita, Alba, Sibiu), uneori depăşind această arie, şi face permenant demersuri, împreună cu managementul unităţii sanitare, pentru identificarea de soluţii în vederea îmbunătăţirii activităţii.

 

 

Biroul de presă

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Atentie la centralele de apartament! Un bloc de locuinte s-a facut tandari!

Un bloc de locuinte s-a facut praf, dupa ce...

TRANSPORT AGABARITIC ÎN ZONA TURDA RESTRICȚII DE TRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Interlopul care a comandat ASASINAREA unui jurnalist – condamnat la 11 ani de pușcărie!

În sfârșit se face dreptate în România! Interlopul Lucian Boncu...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Viișoara

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

PESTE 19 TONE DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

La data de 21 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Arme,...

DISPOZIȚIE Nr. 622 din 22.11.2019 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

Primarul Municipiului Câmpia Turzii; În conformitate cu prevederile art.133 și...

🔝Încă două succese administrative pentru dezvoltarea Municipiului Câmpia Turzii

  ✅În această săptămână, domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a...

Dorel a ajuns și la Tritenii de Jos și montează semne de circulație

„ATENTIE !!! Dorel a ajuns și la Triteni... Lucrează la infrastructura...
spot_img
spot_imgspot_img

Ei când vor să ajute … ne lasă mască! Donație IMPRESIONANTĂ a Beard Brothers în lupta cu Covid-19

Beard Brothers și Banca Transilvania se implică, cu impact, în lupta anti-coronavirus. „ Astazi am facut prima livrare.1296 litri dezinfectant maini, 500 masti ffp2, un ecograf...

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI ȘI PORNOGRAFIE INFANTILĂ

În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Pitești, efectuează 8 percheziții domiciliare, în județele Argeș...

Cele mai bune căști pentru activitățile sportive

Ieși la alergat, cu rolele sau cu bicicleta în parc, mergi la bazin să înoți sau dai o fugă la sala de fitness pentru...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: