🔹 Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane vaccinate): febră (38.5°C sau mai mare), înroşire la locul injectării, dureri la locul injectării, umflare la locul injectării.
🔹 Frecvente (pot afecta 1 până la 10 persoane din 100 persoane vaccinate): erupţie trecătoare pe piele (incluzând erupţie asemănătoare rujeolei), hematom la locul injectării.
🔹 Mai puţin frecvente (pot afecta 1 până la 10 persoane din 1000 persoane vaccinate): congestie la nivelul nasului şi dureri în gât, infecţii ale căilor respiratorii superioare sau infecţii virale, nas care curge, diaree, vărsături, urticarie, erupţie trecătoare pe piele la locul injectării.
🌡️ După 6-10 zile, începe să acționeze vaccinul pentru rujeolă și poate să apară febra, o iritație asemănătoare rujeolei și pierderea apetitului.
🌡️ După 12-14 zile, componenta anti-rubeolă poate cauza o erupție cutanată de scurtă durată însoțită sau nu de febră ușoara sau medie.
🌡️ După 14-21 zile, componenta anti-oreion poate determina la unii copii simptome similare cu cele ale bolii, și anume febra și umflarea glandelor salivare.
📌 Micuții care prezintă reacție cutanata ca urmare a vaccinului ROR nu sunt contagioși, erupția nu necesită tratament și trece de la sine.