spot_img
spot_img

Razii la Turda și Mihai Viteazu împotriva defrișărilor ilegale

spot_img

În urma unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, peste 230 de metri cubi de lemn, de peste 78.000 de lei, comercializați ilegal, au fost confiscați valoric.
De asemenea, s-au aplicat sancțiuni de 10.000 de lei.

În perioada 22 – 23 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul combaterea delictelor silvice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Acțiunile s-au derulat pe raza localităților Turda, Mihai Viteazu, Gilău, Someșu Rece și Măguri Răcătău.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 de lei și a fost confiscat valoric material lemnos de peste 78.000 de lei.

De exemplu, la data de 22 august a.c., a fost efectuat un control de specialitate la un depozit de pe raza localității Mihai Viteazu unde s-a stabilit că, în perioada 1 – 22 august a.c, administratorul întreprinderii individuale ar fi comercializat peste 76 de metri cubi de cherestea lemn rășinoase fără documente legale. Administratorul a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura confiscării contravalorii materialului lemnos comercializat ilegal.

La data 23 august a.c., au fost efectuate controale la o societate cu sediul în Florești și la un depozit al acesteia de pe raza localității Someșu Rece.

În urma controlului, s-a stabilit că, în perioada 01.07.-23.08.2018, administratorul societății ar fi comercializat peste 156 metri cubi lemn de lucru din specia rășinoase, fără documente legale. Prin urmare, acestuia i s-a aplicat o sancțiune contravențională, iar materialul lemnos comercializat ilegal a fost confiscat valoric.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Cristian Matei: “Activitatea Primariei Turda se desfasoara in conditii NORMALE!”

Ca urmare a informatiilor exagerate, vehiculate de site-ul infoaries.ro,...

Esti interesat de o carieră în Armata României?

Armata Română caută rezerviști voluntari ? Până la data de...

PSD Câmpia Turzii, la marginea penibilului – își iau interviuri singuri la OMV Turda

Acest articol este destinat tuturor oamenilor care, cândva, s-au...

Adrian Mischian propune crearea unei identitati gastronomice

Buna dimineața dragi prieteni,vă salut din nou de pe...

După variola maimuței … vine gripa… tomatelor! Nu este glumă! 80 de copii s-au infectat

Organizația Mondială a Sănătății a remis un nou avertisment,...
spot_img
spot_imgspot_img

Un turdean a disparut, azi, pe strada Andrei Muresanu

Vă rog să ne ajutați cu mediatizarea unui caz de dispariție. Este vorba de un bărbat de 61 de ani din municipiul Turda, județul Cluj,...

PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ACCIDENTUL, IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj au identificat 4 persoane bănuite de comiterea unei înșelăciuni prin metoda ,,accidentul”, faptă prin care ar fi creat un...

Turdean bănuit de fraude cu bilete de avion

Pe rețelele de socializare a apărut o fotografie și un mesaj de avertizare, care-l privește pe turdeanul, Pintilie Alin Ovidiu, bănuit de fraude cu...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: