fbpx
HomeFEATUREDRâul Arieș face ravagii în județul Alba - oare viitura va veni...
spot_img
spot_img

Râul Arieș face ravagii în județul Alba – oare viitura va veni și spre județul Cluj?

- Publicitate -
spot_img

Transilvania este, de câteva zile, sub amenințarea inundațiilor. Căderile masive de precipitații, însoțite de topirea zăpezilor de pe vârfuri au generat fenomene naturale periculoase.

Un astfel de fenomen s-a petrecut în județul Alba, mai precis la Arieșeni și Scărișoara, acolo unde ISU Alba a fost nevoit să intervină de urgență din cauza creșterii de debit a râului Arieș.

Din ordinul  Inspectorului Șef al ISU Alba au fost trimise în com. Scarișoara și com.Arieseni echipaje gata sa intervină în caz de nevoie.

De asemenea la nivelul ISU Alba a fost alertată Grupa Operativă și a fost prealertat personalul operativ pentru a fi gata să intervină la nevoie.

La fața locului, pentru monitorizarea situație și dispunerea eventualelor măsuri se deplasează și subprefectul judeţului Alba, dl. Vincze Andras cu reprezentanți ai Instituției Prefectului.

În continuare situația este gestionată la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgenţă.

În functie de evoluția situației vom reveni cu informații suplimentare.

Pana în acest moment a fost afectat un pod cu deschiderea de 4m, pe DC255E care face legătura între Arieșeni și satul Galbena.

De asemenea, reamintim faptul că până în mâine la ora 24:00 ne aflăm sub incidența avertizării hidrologice COD PORTOCALIU pe râul Arieș și atenționare hidrologică COD GALBEN pe afluenții râului Mureș aval confluență cu Târnave.” – ISU Alba.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: