10 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeBREAKING NEWSRADP Cluj Napoca solicită insolvența Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii –...

RADP Cluj Napoca solicită insolvența Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii – Vezi detaliile unui dosar foarte controversat

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

La Tribunalul Specializat Cluj a fost înregistrat dosarul 737/1285/2022, prin care RADP Cluj Napoca, firmă care gestionează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Cluj SOLICITĂ INSOLVENȚA Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii.

Contactat de RefleqtMedia, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, s-a arătat mirat de decizia celor de la RADP.

„Știu doar că că e vorba de un contract comercial dintre două societăți comerciale iar datoria este rezultatul depozitarii gunoiului din oraș pe perioada când Compania de Salubritate colecta gunoiul din oras. Ca avocat nu înțeleg demersul celor de la RADP Cluj dar este dreptul lor sa promoveze o astfel de actiune”, a declarat Dorin Lojigan.

Un dosar controversat – acțiune țintită a RADP Cluj?

 

Problema cu această solicitare de insolvență este legată de faptul că, potrivit surselor site-ului nostru de știri, există cel puțin două societăți comerciale care au datorii mai mari sau egale cu cele pe care le are Compania de Salubritate față de RADP.

Astfel, din informațiile pe care le avem, atât Prival Ecologic Servis, fostul operator de pe Turda, cât și Salprest Rampă au datorii de ordinul sutelor de mii de lei față de RADP Cluj, respectiv peste 700.000 Prival și peste 600.000 Salprest.

Legat de această speță, am formulat o solicitare de punct de vedere către RADP Cluj, la care nu am primit răspuns până acum:

„În legătură cu dosarul:
https://portal.just.ro/1285/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=128500000000063304&id_inst=1285

Care este valoarea datoriei pe care Compania de Salubritate Câmpia Turzii o are față de RAPD Cluj?

Dacă este adevărat că societățile Prival Ecologic Servis, respectiv Salprest Rampă au datorii MAI MARI decât Compania de Salubritate, în condițiile în care, pentru acele 2 societăți nu a fost solicitată insolvența?

Aștept răspunsul cât mai repede, vă mulțumesc!”, este solicitarea pe care RefleqtMedia a trimis-o astăzi către RADP Cluj, ULTERIOR unei discuții purtate cu purtătorul lor de cuvânt, domnul Teodorescu.

Până în acest moment, nu am primit niciun răspuns la solicitarea noastră. 

 

RADP Cluj au refuzat o propunere de eșalonare de la Compania de Salubritate, în condițiile în care firma condusă de Cristian Cîmpean a plătit 500.000 de lei către RADP.

Sursele noastre ne-au confirmat că, în cursul acestei primăveri, Compania de Salubritate a plătit 500.000 de lei către RADP Cluj, dintr-o datorie mai veche, dar RADP Cluj NU A ȚINUT CONT de acest aspect.

Ba mai mult, în condițiile în care Compania de Salubritate are GARANTAT un contract de lucrări de ordinul MILIOANELOR DE LEI, prin proiectul de edificare a unui parc în cartierul Șarât, cu GARANȚIA ÎN MÂNĂ, RADP le-a refuzat propunerea de eșalonare a datoriilor … oare de ce?

 

RADP Cluj – pârliți până la preluarea CMID

 

Am aruncat o privire asupra bilanțurilor financiar-contabile ale RADP Cluj, în ultimii ani. Astfel, în 2020, înainte ca aceștia să preia CMID-ul, au înregistrat o pierdere în valoare de 11.994.969 lei. Ulterior, după ce au primit caimacul și au putut „jongla” cum au vrut ei cu tarifele de depozitare a deșeurilor, profitul a explodat: 1.129.114 lei.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: