spot_img

Punct final în sondajul RefleqtMedia – vezi rezultatele SURPRINZĂTOARE!

Date:

Share post:

Vreme de 3 zile, RefleqtMedia v-a provocat să vă votați favoriții în sondajul de opinie inițiat prin intermediul platformei Strawpoll.

La „startul” sondajului i-am aliniat pe Dorin Lojigan, Avram Gal, Daniela Dolha, Marcel Bogdan, Alin Sălăjean, Adrian Mischian și Mariana Câmpean.

Numărul TOTAL de voturi (România + Străinătate) a fost de 1958, dintre care am luat în considerare strict doar voturile din România, în număr de 1681.

Rezultatele sunt după cum urmează:

Locul 1 – Dorin Lojigan (PNL) cu 622 de voturi (37.00%)

Locul 2 – Alin Sălăjean (Partidul Verde) cu 466 de voturi (27.72%)

Locul 3 – Daniela Dolha (USR) cu 233 de voturi (13.86%)

Locul 4 – Avram Gal (ALDE) cu 111 voturi ( 6.60%)

Locul 5 – Marcel Bogdan (PSD) cu 103 voturi (6.13%)

Ceilalți candidați au obținut sub 100 de voturi.

 

Facem mențiunea că, ulterior lansării sondajului de opinie, PSD Câmpia Turzii ne-a contactat pentru a ne informa că persoana desemnată de ei să-i reprezinte în alegeri este Gheorghe Iulian Rece. Totuși, în sondajul IRES, realizat în luna februarie, diferența dintre Rece și Bogdan era de un procent, astfel că se poate considera că voturile obținute de Marcel Bogdan în sondajul de mai sus ar fi oarecum echivalente cu cele pe care le-ar putea obține Gheorghe Rece.

 

De remarcat este suportul public de care se bucură tânărul, Alin Sălăjean, pe care multă lume l-a susținut în sondajul nostru, deși din punct de vedere politic, înainte de startul sondajului putea fi considerat outsider.

Tot de remarcat este diferența mare între Dorin Lojigan și urmăritorii săi, într-un sondaj de opinie lansat ad-hoc, care nu le-a dat posibilitatea candidaților să-și mobilizeze întregul electorat.

 

Peste 2-3 săptămâni, RefleqtMedia va lansa un nou sondaj de opinie, în care îi vom include pe Gheorghe Rece și pe Adrian Spătariu. Diferența dintre sondajul încheiat azi și cel care va urma este că acela va fi preanunțat, pentru a da posibilitatea tuturor candidaților să-și mobilizeze masele de votanți, astfel încât să avem o imagine cât mai aproape de perspectiva reală a alegerilor locale, preconizate pentru 27 septembrie.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Tentativa de jaf la o farmacie din Campia Turzii (UPDATE)

UPDATE: Deși IPJ Cluj ne-a declarat că „se desfășoară...

Prima zăpadă din această iarnă – vezi cât va ninge în zona Turda – Câmpia Turzii

Cetățenii matinali din Turda - Câmpia Turzii - Luduș...
%d bloggers like this: