Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

Punct final al proiectului „Școala de vară” APAH-RO

              Asociatia Pacientientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania anunta finalizarea proiectului „Scoala de vara – HelpLive” editia a II-a, finantat de la bugetul local al Consiliului Judetean Cluj. Proiectul s-a desfasurat la Turda si a avut ca beneficiari directi peste 65 de elevi ai Scolii Postliceale Sanitare ‘Henri Coanda’ .

Scopul proiectului a fost de a dezvolta compețentele profesionale ale viitorilor asistenți medicali și de a atrage tinerii spre voluntariatul medical iar obiectivul principal al proiectului a fost de a sprijini dreptul la educație nonformala și instruire a elevilor Școlii Postliceale Sanitare Henri Coanda Turda, de a promova voluntariatul si implicarea activă a acestora în comunitatea din care fac parte.

In cadrul proiectului „Scoala de vara – HelpLive” s-au desfasurat cinci activitati : curs de prim ajutor, atelier de nutritie, atelier de comunicare in sanitate, atelier juridic  si un atelier dedicat voluntariatului.

In data de 22 mai a avut loc prima activitate, cursul de prim ajutor. Acesta a avut ca beneficiari directi 55 de elevi ai scolii postliceale sanitare ‘Henri Coanda’ Turda si a fost sustinut de catre reprezentantii Caravanei de medici Cluj. Participantii au invatat atat teoretic cat si practic care sunt manevrele de prim ajutor pe care trebuie sa le acorde victimelor aflate in diferite situatii ce le pun in pericol viata.

In data de 7 mai  elevele scolii postliceale au invatat despre nutritia in bolile hepatice ( atelier sustinut de d-ra nutritionist Laura Grecu), despre malpraxis ( jur Stelian ioan Marginean) si despre cum ca comunicam eficient cu pacientii (psiholog Costel Golfin).

“Voluntar pentru o zi!” este ultima activitate din cadrul proiectului si s-a desfasurat in data de 12 mai 2023. Elevele scolii postliceale s-au deplasat la Centrul social de urgenta pentru persone fara adapost “ Sansa unei vieti decente “ Turda si la Centrul  de pacienti cu schizofrenie Turda,unde au discutat cu pacientii si cu cadrul medical de la centru care le-a vorbit despre cum se desfasoara munca de asistent medical, care sunt provocarile zilnice pe care acestia le au in lucrul cu acest tip de pacienti.

spot_img

Popular Articles