spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

„Puiul Fericit” sau cum umblă moldovenii cu … găina vopsită

spot_img

O gospodină a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu o pulpă de „Pui fericit” de la Agricola Bacău, pulpă care este vopsită pentru a părea că are culoarea natural-galbenă, caracteristică felurilor de carne de pui crescute natural.

„Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umblă cu cioara vopsită sau … cu puiul vopsit și încă pe bani buni… pe banii proștilor ca mine”, este începutul poveștii femeii.

Sortimentul „Pui Fericit” se regăsește la rafturile tuturor hipermarketurilor din România.


„Culoarea galbena a acestui pui (rasa Hubbard, cu crestere lenta), crescut in medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb si grau, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, faina de galbenele, minerale).


Putem observa aceasta culoare galbuie, in comparatie cu puiul asa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub forma de grasime (distribuita anatomic in proportii diferite, de exemplu mai multa si mai galbena pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) si chiar in tesutul muscular (in carne). Oricine a consumat acest pui in ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinseca a carnii.


Epiderma, stratul superficial de la suprafata tegumentului, in contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperatura (la oparire de exemplu), sufera transformari. Acest fenomen se poate observa intr-o mai mare sau mai mica masura la orice tip de carne.
Va asiguram ca aceasta culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hranirii naturale si ca nu utilizam nicio substanta artificiala in hrana puilor. 


Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar ”, este poziția oficială Agricola Bacău vis-a-vis de această poveste.

spot_img
spot_img
spot_img