fbpx
spot_img
HomeInedit, curiozități și listePsihologia speranței ... by Petre Pop

Psihologia speranței … by Petre Pop

- Advertisement -

🙋🏻‍♂️Dragi prieteni, precum “Alice în țara minunilor”, pornim spre o altă călătorie a cunoașterii în psihologia pozitivă a speranței.


Speranța sau nădejdea cum se mai spune pe la noi prin popor, este un sentiment pozitiv, o credință emoțională în realizarea unei dorințe, sau în soluționarea favorabilă a unei acțiuni, a unui eveniment, a unei probleme. Nădejdea este un factor dinamic în comportamentul uman, are rol de încredere în faptul că totul va fi bine, tocmai în momente în care totul pare a fi pierdut, este un fel de ,,Pasărea Phoenix” a psihicului uman.

Nădejdea este acea stare de ,,renaștere” a sensului vieții în momente dificile, de aceea este util și necesar să cultivăm speranța, s-o întreținem dar mai ales s-o împărtășim.

De ce? Păi pentru că datorită speranței foarte mulți oameni reușesc să meargă mai departe… De asemenea poate avea rol de consolare în momente de cumpănă când ea este un factor de menținere a integrității psihologice.


Ca o concluzie, putem spune că speranța este un factor psihologic pozitiv în stituatia în care aparent nu mai găsim o cale de ieșire.

 

Conceput și redactat de psihosociolog, Petre Pop

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Percheziții la persoane care au tăiat, ilegal, arbori din pădurile de...

0
În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 18 percheziţii la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier național, iar...

Comentarii

%d bloggers like this: