PSD Cluj ia atitudine după problemele cu autobuzele din Aiton

spot_imgspot_img

După ce RefleqtMedia a prezentat problemele cu care se confruntă primarul din Aiton, Nicolae Făgădar, care deși a cerut în nenumărate rânduri prelungirea transportului metropolitan până la el în comună, PSD Cluj trage un amplu semnal de alarmă în acest sens.

„I-am cerut de mai multe ori primarului Emil Boc să prelungească două linii de autobuz până la mine în comună, pentru a prelua elevii și muncitorii care fac naveta la Cluj Napoca, dar acesta efectiv refuză. Mă gândesc serios să părăsim Zona Metropolitană Cluj”, a spus Nicolae Făgădar.

Totodată, PSD Cluj a remis un comunicat de presă în care contestă vehement atitudinea edilului clujean.

„Copii şi navetiştii în general din comuna Aiton se confruntă de şase luni cu o gravă problemă de mobilitate: nu mai au un mijloc de transport în comun, cu care să se deplaseze către Cluj-Napoca (5 km), după ce societatea care opera traseul Cluj-Napoca – Vâlcele – Rediu – Aiton, s-a retras din programul judeţean de transport.
Primarul localităţii, dl. Nicolae Făgădar, a semnalat din timp această problemă şi a notificat Executivul primăriei municipiului Cluj-Napoca, implicit Compania de Transport Public, în contextul în care localitatea face parte din zona metropolitană.
„Îi solicit lui Emil Boc să nu mai conducă la fără frecvenţă Asociaţia Metropolitană de Transport şi să accepte calitatea de membru a comunelor limitrofe Clujului. Zona metropolitană va mai creşte substanţial în următorii ani iar legăturile localităţilor din zonă cu municipiul Cluj-Napoca sunt realităţi concrete. Această asociaţie nu este moşia domnului Emil Boc şi nu mai suntem dispuşi să acceptăm impertinenţa primarului prin care blochează accesul copiilor din Aiton la şcolile clujene! Este vorba de 4-5 km pe care ori din inconştienţă ori dintr-o răzbunare politică, Executivul primăriei nu vrea să-i acopere! Practic toate comunităţile din asociaţie acceptă Aitonul şi doar capriciul politic al domnului Emil Boc ţine această localitate izolată de municipiu!” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj. ” se arată în comunicatul de presă remis de PSD Cluj.

spot_img
%d bloggers like this: