fbpx
spot_img
spot_img

PSD Câmpia Turzii a așteptat PESTE O SĂPTĂMÂNĂ pentru a lua poziție cu privire la împrumutul contractat de Primărie …

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

LA MAI BINE DE O SĂPTĂMÂNĂ după ce Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii a aprobat contractarea unui împrumut de către Municipiu, organizația locală a PSD a venit cu un comunicat de presă … tardiv.

- Advertisement -
- Advertisement -

„Domnul primar reales, Dorin Nicolae Lojigan, câştiga alegerile locale din octombrie 2020, promiţându-le cetăţenilor investiţii de 40 milioane euro, sub sloganul “Câmpia Turzii este a noastră, a tuturor”!

La preluarea primului mandat de primar al Municipiului Câmpia Turzii, actualul edil a beneficiat, de la fosta administratie, de un excedent bugetar, pentru investitii, de 2 milioane de euro care nu a fost folosit timp de 2 ani de zile. Astfel, Dorin Lojigan a încheiat primul mandat fără nici o investiţie majoră.
 
Promisiuni ale unor mari proiecte de investiţii, de 40 milioane de euro, din fonduri europene, în campania electorală de acum un an, rămân simple lozinci de campanie, deoarece în data de 5 august 2021, în Şedinţa extraordinară a Consiliului Local, la iniţiativa primarului şi cu votul unanim al consilierilor PNL, Municipiul Câmpia Turzii se îndatorează cu suma de 40 000 000 lei (8 milioane de euro) pentru a continua “aşa-zisele promisiuni”.
 
PSD Câmpia Turzii a susţinut şi va susţine orice proiect finanţat din fonduri europene şi guvernamentale, care aduc plus valoare oraşului, dar fără o dezbatere publică, fără consultarea cetăţenilor, nu este de acord ca urbea noastră să se imprumute cu o suma imensă, pe o perioadă de 12 ani.
 
La întocmirea bugetului pe acest an, primarul Municipiului Campia Turzii se lăuda cu cel mai mare buget local post-decembrist, fapt datorat “finanţărilor din fonduri europene”. Oare când a minţit acesta?
 
Din cauza acestei îndatorări, în eventualitatea contractării unui imprumut pentru cofinanţarea proiectelor europene viitoare şi reale, costurile pentru municipiu vor fi mult prea mari .
 
Fiind vorba de banul public și de faptul că primaria nu este a unei persoane fizice, respectiv a primarului, o consultare a cetăţenilor este obligatorie.
 
Cum explicaţi, domnule primar, faptul că în momentul în care aţi preluat destinele oraşului, ați beneficiat de un buget de investitii de 2 milioane de euro, iar când veţi preda mandatul, în 2024, veţi lăsa o datorie de 40 000 000 lei ( 8 milioane de euro ) viitorului edil, deoarece perioada de rambursare va începe din acel an?!”, se arată în comunicatul remis de PSD Câmpia Turzii.
 
Tardiv și … cam fără efect din punct de vedere al imaginii publice, după ce RefleqtMedia a demonstrat că nu e vorba despre 8 milioane de euro, acest comunicat de presă demonstrează cu exactitate faptul că PSD Câmpia Turzii nu este, nici pe departe, un adevărat partid de opoziție … ci, mai degrabă, un fel de pistol cu capse, din punct de vedere politic.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: