spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

PSD are toate sansele sa piarda si ce nu are

spot_img

În zona TurdaCâmpia Turzii, Partidul Social Democrat se mișcă exact ca un cal mort, care începe să pută! Nu mai are fiefuri, nu mai are lideri, iar șansele lor de a câștiga „ceva” la alegerile din 9 iunie se micșorează cu fiecare zi care trece.

Suntem în martie, toate partidele au trecut la atac … mai puțin PSD-ul, care germinează la umbra celor trei trandafiri ojeliți de pe propria emblemă. Eternul gânditor n-a oficializat, încă, nici un candidat la Primării și … probabil că o va face când revine cu picioarele pe pământ.

Ei, dar și când vor fi oficializați candidații … este cam „dejaba”.

La Câmpia Turzii, candidat va fi Petre Pop și cu asta cred că spunem tot. Fără absolut nici un fel de realizare profesională în ultimii 4 ani, Petre Pop se vrea primar… și are exact aceeași strategie electorală ca acum 8 ani, când a fost bătut măr de Dorin Lojigan. Nu că te-aș supăra, Petrică, dar caută definiția prostiei, memoreaz-o și dă-o mai departe!

La Turda îl avem pe Răzvan Iulian Ciortea – arogant de profesie, care se marketează cu 10 clase peste oricine, dar nu a venit cu NIMIC palpabil, pentru Turda sau pentru turdeni, nici măcar de la confortul funcției de subprefect. Înafară că face chefuri și strigă „Jos, Matei!” … cam subțire, nene Răzvane. Hai și tu cu ceva real, cu ceva de care să se agațe turdenii și poate nu vei obține un lamentabil loc 3 și 3 mandate de consilier local.

Unde mai pui că Ciortea a vrut să demonstreze că e mare iubit la Turda și a „primit” vreo 300 de voturi din Voluntari și București pe cel mai recent sondaj online realizat de RefleqtMedia. Răzvane, logurile nu mint!

La Luna, situația este și mai frumoasă – Dorel Giurgiu – liber profesionist, liber scandalagist. Are și o echipă extraordinară, compusă din bucătari de ocazie și pensionați de boală. Singurul om OK din echipa lui Giurgiu este Ioan Cucerzan, care a uitat de baiurile tinereții, s-a făcut FOARTE GOSPODAR și-a cizelat tonul și este ce trebuie. În rest … of, ș-amar!

La Tritenii de Jos, fără Valer Sașa, trandafirul nu înflorește! PSD Cluj stă în stand-by și analizează opțiunile fără a lua, încă, nici o decizie – lucru grav în acest moment.

La Mihai Viteazu, domnul Jucan – cu toată experiența sa de fermier agricultor, nu are cum să câștige Primăria, deoarece nu are vorbele la el. Nu poți să visezi primăria, când tu nu ai dicție, cuvinte, vorbe, charismă. Cel puțin NU într-o comună modernă, cum se vrea Mihai Viteazu.

Speranțele PSD-ului rămân Frata, Ceanu Mare și Viișoara. La Frata, Cristi Cherecheș e topul de pe lume – omul care a adus mai mulți bani în comună decât oricare alt primar social-democrat de comună clujeană! Bravo!

La Ceanu Mare, proaspătul înregimentat – Virgil Păcurar – are „în jeb” o finanțare babană pe Anghel Saligny, pe care nu i-o deblochează guvernul că … „no money, no problem”. Oricum, Păcurar are toate șansele să rămână primar, mai ales dacă ne uităm la contracandidații lui, nu mai puțin de 5. Când la o comună de 4000 de oameni, ai 5 contracandidați, rămâi primar și dacă dormi!

În final, ajungem la Viișoara, acolo unde Ioan Roman face treabă … și o face bine chiar și la anii pe care-i are, la problemele de sănătate pe care le-a depășit și la toți cioflingarii din jurul său care i-ar săpa groapa! Ioan Roman rămâne primar la Viișoara cât vrea el!

Dar dincolo de toate aceste aspecte, este clar că PSD Cluj a dat proverbiala palmă la un rahat, liderii partidului demonstrându-și incapacitățile manageriale. La Câmpia Turzii au sfeclit-o cu Avram Gal, pe care l-a tras Tribunalul București pe dreapta. La Călărași și Mihai Viteazu n-au fost în stare să-i angreneze în partid pe Ioan Racolța, respectiv Paul Olaru – ambii alegând PNL-ul. Deci … scurt și pe 2 … Dîncu și Cordoș nu sunt în stare, oricât ar crede ei că sunt!

spot_img
spot_img
spot_img