spot_img

Protest în toată regula în Consiliul Local Turda

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Așa cum era de așteptat, ședința de consiliu local, organizată luni, la Turda, a fost una cu scântei.

Cel mai discutat proiect de hotărâre locală a fost cel privind rezonarea municipiului, din punctul de vedere al taxelor și impozitelor locale.

În primul rând, atât consilierii USR, cât și cei ai PMP au solicitat retragerea de pe ordinea de zi a acestui proiect, întrucât – potrivit acestora – conținea mai multe erori.

Văzând că primarul – Cristian Matei – rămâne ferm pe poziții și nu își retrage proiectul, consilierii USR au declarat că nu vor participa la dezbaterea li adoptarea proiectului de hotărâre.

Astfel, sarcina de opoziție a rămas pe umerii PMP-ului, mai ales în condițiile în care – de o vreme încoace – PSD Turda face un fel de joc dublu, din punct de vedere politic, în care nu mai știu dacă sunt la putere sau în opoziție.

Așadar, s-a purces la discuțiile pe marginea subiectului privind rezonarea municipiului Turda și prima care a luat cuvântul a fost Daniela Pîrlea, viceprimarul Municipiului Turda.

Aceasta a declarat că în anexa inițială de la proiectul de hotărâre s-au strecurat unele greșeli, din cauza unei erori de redactare (PMP Turda reclamase faptul că funcționarii primăriei Turda nu știu aritmetică) și că, vineri – 24 decembrie 2021, comisia tehnică a Consiliului Local s-a întrunit, pentru a reface anexa respectivă.

În replică, Adrian Nap de la PMP a declarat faptul că această anexă a fost refăcută abia după amendamentele depuse de PMP Turda și că el insistă ca amendamentele PMP-ului să fie supuse la vot.

Ei bine, aici a intervenit secretarul general al Municipiului Turda, Mihaela Mărginean, care a declarat că amendamentele depuse de PMP ar fi neconforme, în sensul că ar încălca Anexa 10 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Turda.

Văzând că nu are niciun sorți de izbândă în demersul său politic, Adrian Nap a decis să adopte o atitudine radicală, improvizând o „pancartă” pe care scria „Hoții” și afișând-o în fața tuturor colegilor săi.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Trândăveala Consiliului Județean Cluj alungă investitorii de la Tetarom 5 Luna

Deși în luna februarie se zvonea că un gigant auto ar fi interesat de Parcul Industrial Tetarom 5,...

Știrea cititorului: Copiii din Milano și Manchester înghit praf ca la Turda?

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis, prin Messenger, două clipuri sugestive, precum și un text foarte agresiv, cu privire...

Tragedie la aeroportul Târgu Mureș – a căzut cu parașuta

Astăzi, în jurul orei 11.45, polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un tânăr,...

8 noi autobuze electrice, achiziționate de Primăria Turda, prin PNRR

A fost depus proiectul pentru achiziția de mijloace de transport public – autobuze electrice în cadrul parteneriatului Turda...
spot_img

EXCLUSIV: Tunul imobiliar pe care IPJ Cluj îl dă Primăriei Câmpia Turzii, cu concursul involuntar al primarului

În octombrie 2017, Municipiul Câmpia Turzii, IPJ Cluj și Instituția Prefectului semnau celebrul protocol prin care urma ca, la Câmpia Turzii, în premieră națională,...
%d bloggers like this: