fbpx
spot_img
HomeȘtiri din Câmpia TurziiPropunere inedită din partea USR PLUS pentru Primăria Câmpia Turzii

Propunere inedită din partea USR PLUS pentru Primăria Câmpia Turzii

- Advertisement -

În condițiile în care, încet dar sigur, Câmpia Turzii se transformă într-un fel de junglă mocirloasă, în care noroaiele se completează perfect cu rampele clandestine sau ne-ecologizate de deșeuri, organizația USRPLUS din municipiu a decis să ia atitudine.

Cei doi copreședinți ai organizației, Vlad Pașca și Gabriel Mureșan Pop au remis o propunere către Primăria Municipiului Câmpia Turzii privind gestionarea mai eficientă a salubrizării orașului.

Managementul deșeurilor încă deficitar în Câmpia Turzii

Printre prioritățile USR PLUS se numără toate aspectele legate de mediu, poluarea, curățenia, gestionarea deșeurilor. Managementul deșeurilor este o provocare pentru toate administrațiile locale, iar USR PLUS, prin reprezentanții săi din Consiliile locale și județene, face presiune pe autoritățile locale pentru implementarea unor sisteme performante și neinvazive pentru mediu. Administrația locală din Câmpia Turzii nu este o excepție în acest sens.

 

Am inventariat din nou, săptămâna aceasta, mai multe zone din oraș în care se aruncă, depozitează sau transbordează gunoi menajer și alte deșeuri, în mod ilegal sau în spații improvizate. Atașăm mai jos o serie de fotografii care arată o imagine dezolantă, locuri cu risc de focar de infecție.

 

Solicitam ca administrația, prin Compania de Salubritate și prin alte pârghii, sa intervină cât mai repede posibil pentru curățarea și ecologizarea acestor zone. Propunem și o soluție pe care am identificat-o ca fiind de succes la Turda și Cluj-Napoca, fiind reprezentată de containere disponibile în mai multe puncte din oraș, asemenea celor din imaginea de mai jos.

 

 

 

In cazul in care nu se vor lua rapid măsuri, USR PLUS va iniția o propunere de HCL în baza procedurii de “Inițiativă cetățenească”, prevăzută în OUG 57/2019 privind Codul administrativ pentru înființarea de centre de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele etc.); deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deșeuri provenite din amenajarea interioară a locuințelor, construcții sau demolări (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice) și a deșeurilor provenite din construcții.

 

Încurajăm toți cetățenii să folosească doar punctele gospodărești pentru depozitarea gunoaielor și amintim că amenzile sunt foarte mari pentru depozitarea ilegală de deșeuri, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

 

Cu respect,

USR PLUS Câmpia Turzii”, se arată în propunerea transmisă de către cei doi copreședinți ai USRPLUS.

Din punct de vedere economic, dacă Primăria Municipiului Câmpia Turzii nu reușește să controleze în mod eficient rampele clandestine de deșeuri până la venirea noului operator de salubritate, acesta ar putea practica tarife IMENSE pentru ecologizarea rampelor clandestine, tarife care vor fi suportate de către Municipalitate.

De fapt, RefleqtMedia a tras un semnal de alarmă în acest sens, încă de anul trecut.

Analiza noastră poate fi consultată aici

Comentarii

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

La Luna continuă activitățile de dezinfecție comunitară

0
PRIMARIA COMUNEI LUNA PRIN PRIMAR AUREL GIURGIU, CONTINUA MASURILE DE PROTECTIE SI PREVENTIE IMPOTRIVA COVID-19, PRIN REPETAREA ACTIUNILOR DE DEZINFECTIE A TUTUROR DRUMURILOR PUBLICE,...

Comentarii

%d bloggers like this: