spot_img
spot_img

PROIECTUL NAŢIONAL „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI” ÎN JUDEŢUL ALBA

spot_img

Peste 500 de elevi din 18 unităţi de învăţământ din judeţul Alba sunt implicați în proiectul „Școala Siguranței Tedi”, derulat, împreună cu poliţia, în urma căruia cei mici vor primi informații utile pentru siguranța lor.

Pe parcursul anului şcolar 2017 – 2018, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma „Maspex România” derulează Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor.

Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor.

În județul Alba, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba. 18 unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județ s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire, pe teme privind siguranța copiilor în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi”.

În săptămâna aceasta, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au desfăşurat activităţi la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa ” Alba Iulia şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Zlatna, unde aproape 100 de elevi de clasa I împreună cu cadrele didactice au participat la discuţiile pe teme preventive.

Poliţiştii de prevenire le-au explicat copiilor cum arată o trecere pentru pietoni, un indicator rutier, semaforul pentru pietoni precum şi principalele reguli de comportament în trafic.

În cadrul Programului, informaţiile oferite de poliţişti sunt susţinute de o serie de materiale educative complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, adaptate celor trei categorii de beneficiari, constând în cărţi de colorat, broşuri şi pliante informative, set de scenarii de activităţi.

Activităţile derulate în şcoli de poliţişti respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.

Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

Activităţile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri din Alba pe parcursul întregului an şcolar 2017 – 2018.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Consiliul Județean reface drumul ce leagă Stațiunea Băișoara de pârtia de schi Buscat

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic...

Un muzician s-a stins dupa 3 saptamani de infectie cu COVID-19

Radu Kirali, muzician si sunetist din Mihai Viteazu, a...

Aline, fa ceva cu Spitalul JUDETEAN ca rade Dancila de noi!

Aproape ca nu trece luna fara ca Alinut al...

Cercetasii Campia Turzii lanseaza un concurs de logo-uri

Buna tuturor! Cercetasii Campiei Turzii lanseaza un concurs de logo-uri...
spot_img
spot_imgspot_img

Consultații oftalmologice GRATUITE la Călărași

ANUNT!   SÂMBĂTĂ 09.04.2022 începând cu orele 10:00 până la orele 17:00 în LOCALİTATEA CĂLĂRAȘİ va fi prezentă o echipă de Ingineri optometristi care vor oferi...

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop”ClujNapoca au ajutat patru copii care în prag de iarnă au rămas fără casă

Pe lângă misiunile pe care le execută zilnic pentru siguranța și în folosul cetățenilor, jandarmii din cadrul Detașamentului 4 au fost receptivi în momentul...

2.610 neconformități depistate de inspectorii de muncă în urma celor 1.824 de controale efectuate la benzinării din toată țara

În perioada 15 – 22 iulie  2022, s-a desfășurat Campania națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: