spot_img
spot_img

Proiecte de milioane de euro blocate din cauza contestațiilor stupide

spot_img

În această săptămână, RefleqtMedia a realizat reportaje și interviuri în trei comunei din județul Cluj, Viișoara, Săndulești și Tureni, iar mesajul la unison transmis de primarii celor trei comune este legat de carențele legislative din domeniul licitațiilor de lucrări care fac practic imposibile demararea lucrărilor.

Viișoara – un an de bătăi de cap din cauza contestațiilor

Situația de la Viișoara este una dintre cele mai absurde din județul Cluj. Deși are bani pentru asfaltarea mai multor străzi din comună, primarul, Ioan Roman, este blocat în activitatea administrativă de o serie de contestații ale licitațiilor de lucrări, care nu și-au găsit soluționare de mai bine de un an.

Acesta a transmis memorii și informări la toate autoritățile publice centrale, la parlamentari și la secretari de stat, iar cu toate acestea nu a primit niciun răspuns pozitiv.

Sănduleștiul bate pasul pe loc, pe măsura 7.2

Edilul comunei Săndulești, Călin Fărgaciu, se arată total nemulțumit de carențele din legislația aferentă licitațiilor publice. „Nu putem da drumul la lucrări, o parte din bani i-am plătit din bugetul propriu, dar stăm cu lucrările neterminate și cu drumurile neasfaltate din cauza contestațiilor”, spune Fărgaciu.

Aceeași măsură, 7.2, același blocaj, la Tureni

La Tureni situația este similară cu cea de la Săndulești. „Am adresat o întrebare vis-a-vis de stația de asfalt cu care urmează să lucreze cei care au câștigat licitația. Le-am cerut caietul tehnic al stației și nu am primit decât un răspuns de mână. Am reformulat întrebarea către constructor și ne-au trimis, în batjocură, un răspuns formulat pe 600 de pagini. Nu este normal așa ceva”, spune Daniela Mănăilă – primarul comunei Tureni.

În aceste condiții, edilii de comună din județele Cluj, Mureș și Alba au redactat un memoriu către Guvernul României prin care solicită o modificare a legislației din domeniul licitațiilor de lucrări, astfel încât astfel de probleme să nu mai apară.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

5 autospeciale de poliție și mascați, în această seară, la Viișoara!

5 autospeciale de Poliție și mascați au intervenit, în...

Punct final al scandalului de la CNMV – Codruța Andreica – out! Florin Potora – on!

În ședința Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj, din...

Accident rutier la Turda

Un accident rutier s-a produs, în această seară, pe...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

spot_img
spot_imgspot_img

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ DE TUTUN ȘI ALCOOL

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat și ridicat cantitatea de 710 litri de alcool etilic și peste 48.000 de țigarete, în...

Directorul CNMV, Codruța Andreica, a decis să lupte cu opozanții ei!

Deși se duce o amplă campanie de linșare mediatică împotriva ei, Codruța Andreica, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda, a luat decizia să...

2019 – Anul cu alocări record din bugetul Consiliului Județean pentru domeniul sănătății

Proiectul bugetului general propriu propus de președintele Consiliului Județean Cluj și care urmează a fi supus spre aprobare la mijlocul lunii aprilie a.c., marchează...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: