spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Proiect „Și noi vom fi independenți”, implementat de Asociația Autism CT

spot_img

În perioada 12.10.2022 – 30.11.2022 Asociația Autism Câmpia Turzii desfășoară proiectul intitulat “ȘI NOI VOM FI INDEPENDENȚI”. Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2022 și are o valoare totală de 35.200 lei. Cofinanțarea din partea autorității finanțatoare are o valoare de 32.000 de lei iar contribuția beneficiarului este de 3.200 lei.

Prin proiectul “ȘI NOI VOM FI INDEPENDENȚI” ne propunem să facilităm accesul la servicii de recuperare pentru 35 de copii cu tulburare din spectrul autist și 7 copii cu alte tipuri de dizabilități înscriși în programe de intervenție în cadrul asociației noastre. Ne dorim să le dezvoltăm în special abilitățile de viață independentă oferindu-le servicii de evaluare și intervenție. De asemenea, vom organiza un curs intitulat “Rolul motricității în dezvoltarea globală a copilului cu dizabilități” la care vor participa atât specialiști din cadrul Asociației Autism Câmpia Turzii cât și specialiști din alte centre de recuperare.

La finalul proiectului vom realiza un ghid de bune practici adresat părinților, specialiștilor și comunității locale în care vom evidenția importanța motricității în dezvoltarea globală a copilului cu dizabilități. Vom evidenția de asemenea modalități prin care comunitatea locală poate veni în sprijinul copiilor cu dizabilități în general și a copiilor cu tulburare din spectrul autist în special.

spot_img
spot_img
spot_img