spot_img
spot_img

Program absolut inutil – finanțat de Guvernul României – bani aruncați aiurea, în mod populist

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Pare-se că Guvernul Dăncilă nu mai știe pe ce să arunce banii.

După „Programul Tomata” care a determinat hrănirea găinilor de la sate cu tomate finanțate din bani publici, după PNDL care a adus bani în pungile șmecherilor, iată un nou program idiot, fără fundament, care nu va putea fi gestionat.

„Guvernul a adoptat astăzi un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul „O comună – o ambulanţă” şi încadrarea acestei schemei de ajutor de minimis în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român.

Obiectivul acestui program guvernamental este îmbunătăţirea servicilor de sănătate prin asigurarea mijloacelor de acces rapid la aceste servicii pentru cazurile de urgenţă. Concret, se finanţează achiziţionarea de către medicii de familie de ambulanţe pentru urgenţă, dotarea acestora şi acoperirea cheltuielilor de personal şi curente cu acestea, pe cel puţin un an de zile.”, se arată într-un comunicat dat publicității ieri de către Guvern.

Bugetul estimat pentru întreaga perioadă este de 2,5 miliarde lei, din  care 1 mld. lei în anul 2019, sub formă de credite de angajament.

Ceea ce nu ne spune Guvernul este că respectivele ambulanțe vor trebui coordonate tot prin sistemul național de urgență, 112, caz în care vor fi coordonate de Serviciile Județene de Ambulanță, DECI NU VOR DESERVI EXCLUSIV COMUNELOR.

Pe de altă parte, după ce vor expira banii din creditele de angajament, nu se arată CINE va suporta cheluielile acestor ambulanțe.

Practic, dacă s-ar vrea îmbunătățirea condițiilor de transport, asistență medicală de urgență a pacienților, ar trebui infuzat acești bani direct în SAJ-uri, pentru achiziția de aparatură medicală, susținerea angajărilor de personal și finanțarea remunerației medicilor, asistenților și șoferilor de pe ambulanțe, ceea ce niciun guvern post-decembrist nu a făcut.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

600 de milioane de euro câștigă statul de pe spatele nostru, din carburanți!

Nu este găselnița RefleqtMedia ci rezultatul unui studiu publicat de către Asociația Furnizorilor de Energie din România și citat de...

Cine este românul care a ucis un bărbat în Italia și i-a transportat cadavrul pe scuter și ce legătură are acesta cu Câmpia Turzii

În timp ce mulți dintre conaționalii noștri din diaspora fie trăiesc o viață tihnită, departe de probleme, fie...

Afecțiunile „grave” pentru care se cheamă Ambulanța în ultima perioadă

De multă vreme încoace, pentru multă lume ambulanța este un taxi mai șmecher sau, în cazurile și mai...

860 de hectare de pădure RASE de pe Valea Arieșului – niciun vinovat! #StatulMafiot

Niciun hoț de lemne n-a fost pedepsit după zece ani de la descoperirea unui masiv furt de lemne...
spot_img

Barbat de 63 de ani, cautat disperat de familie

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a plecat de la locuința sa din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în data de 2 ianuarie...
%d bloggers like this: