Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

PROFIT.RO: Guvernul dă pe salarii și pensii peste 85% din ce strânge din venituri fiscale și contribuțiile sociale

Cheltuielile cu salariile și asistența socială, categorie care include și pensiile, au ajuns la cel mai ridicat nivel începând din septembrie 2010 în funcție de ponderea pe care o au în veniturile fiscale și din contribuții colectate de stat.

Un dezechilibru mai amplu decât cel de acum a fost înregistrat cel mai recent în septembrie 2010, când România era în plin acord cu FMI, ia autoritățile anunțaseră de puțin timp măsuri de austeritate, cum au fost majorarea TVA de la 19% la 24% și reducerea salariilor bugetarilor cu 25%.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor și cele cu asistența socială sunt considerate cheltuieli rigide, deoarece Guvernul ar avea mari dificultăți să le reducă de la un an la altul, în timp ce veniturile fiscale, din taxe și impozite, precum și cele din contribuții sunt considerate veniturile de bază la buget, excluzând alte încasări cum sunt, de exemplu, cele obținute din dividende de la companiile la care statul este acționar.

“Cheltuielile rigide, pe care le definim ca raportul dintre salarii+pensii și veniturile fiscale + contribuțiile la asigurările sociale, a ajuns la 85,3% în februarie, cel mai ridicat nivel începând din septembrie 2010”, scrie într-o notă către analiști și investitori, economistul ING Bank România Valentin Tătaru.

Citește articolul întreg, pe https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/grafice-guvernul-da-pe-salarii-si-pensii-peste-85-din-ce-strange-din-venituri-fiscale-si-contributiile-sociale-este-cel-mai-ridicat-nivel-incepand-din-2010-18960374?source=biziday&fbclid=IwAR0QwMwBLphOvRahATATomtJrTqS36Jlqfr1aaYt88UhMRWa6tJk7CyEaIw

spot_img

Popular Articles