spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Procesul lui Vasile Simion Tot se mută la Curtea de Apel

După ce a reușit să desființeze o hotărâre a Judecătoriei Turda, Vasile Simion Tot pare să-i fi speriat pe judecătorii turdeni.

Astfel, aceștia și-au declinat competența de soluționare a unui alt dosar în care Tot este implicat.

„Tip solutie: Declinare de competenţă
Solutia pe scurt: Conform prevederilor art 50 Cod de procedură penală, art 38 aliniat 1 litera d Cod de procedură penală, declină către Curtea de Apel Cluj competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul T V S trimis in judecată pentru comiterea infracţiunii de abuz in serviciu prev de art 13 indice 2 legea 78/2000 raportat la art 297 aliniat 1 Cod penal cu aplicarea art 35 aliniat 1 Cod penal – admiţând excepţia de necompetenţă materială a Judecătoriei Turda Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.03.2021
Document: Hotarâre  118/2021  24.03.2021”, se arată în hotărârea Judecătoriei Turda.

Tot era acuzat de mai multe fapte penale în acest dosar.

”Fapta inculpatului Tot Vasile Simion, care în perioada 02.09.2014-02.10.2014 în calitate de director general al SC Turda Salina Durgău SA (n.r. fosta denumire a societății Salina Turda SA) a încheiat un număr de 9 contracte de asistență juridică cu Cabinet de Avocat…, în mod direct, fără aprobarea și mandatarea de către Consiliul Local Turda, în condițiile în care schema de personal a societății era prevăzută cu două posturi de personal de specialitate juridică ocupate efectiv, încălcând prevederile art. 1 alin. 1 și 3 din OUG 26/2012, prin încheierea acestor contracte, urmărind realizarea unui interes personal și obținerea unui folos material nedatorat (obținerea pe cale judecătorească a unor sentințe de anulare a hotărârilor Consiliului Local Turda, ale Adunării generale și ale Consiliului de Administrație a SC Turda Salina Durgău SA pe baza cărora s-a constatat încetarea mandatului său de director general al SC Turda Salina Durgău SA, pentru satisfacerea acestui interes personal, inculpatul angajând SC Turda Salina Durgău SA la plata onorariilor avocațiale în cuantum total de 66.900 lei, această sumă constituind folosul material nedatorat în sensul art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 și prejudiciul adus SC Turda Salina Durgău) constituie infracțiune de abuz în serviciu în formă continuată (9 acte materiale), prev. de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 35, alin. 1 din Codul penal”, se arată în rechizitoriul citat de TurdaNews.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img