spot_img
spot_imgspot_img
OPINIEEditorialProblemele Companiei de Salubritate se rezolvă cu diplomație, nu cu amenzi și...

Problemele Companiei de Salubritate se rezolvă cu diplomație, nu cu amenzi și demisii!

 Am văzut și eu știrea despre amendarea Companiei de Salubritate de către Garda de Mediu. Am văzut și comentariile unora care-i cer demisia lui Cristi Câmpean din funcția de director. Am văzut și mă crucesc când văd cât de mici în gândire sunt unii.

Pentru cine nu știe sau nu înțelege fenomenul, îi voi explica eu, cu subiect și predicat, băbește, ca să-nțeleagă toată suflarea.

Până anul acesta, Compania de Salubritate din Câmpia Turzii transporta deșeurile colectate din oraș la ALEȘD, în județul Bihor. Le lua din oraș, le ținea două săptămâni LÂNGĂ rampa de deșeuri care se închide, deșeurile din construcții ajungeau pe rampă, deșeurile reciclabile erau reciclate, iar Compania livra la Aleșd, cam odată la două săptămâni, deșeurile nereciclabile.

Astfel, impactul bugetar asupra companiei era mic, tariful de colectare și transport al deșeurilor, perceput de la populație putea rămâne mic și toată lumea trăia fericit.

La începutul anului, însă, firma care se ocupă de închiderea și igienizarea rampei de deșeuri de la Câmpia Turzii i-a notificat pe cei de la Compania de Salubritate că nu mai pot depozita, temporar, deșeul lângă rampă. Astfel, societatea condusă de Cristi Câmpean era nevoită să transporte, chiar zilnic, deșeurile la Aleșd, în județul Bihor.

Ce însemna asta? Nimic altceva decât costuri crescute, tarif mai mare la salubritate și 2 autogunoiere care să fie blocate, pe drumuri Câmpia-Aleșd.

Pentru că nici Dorin Lojigan, nici Cristi Câmpean n-au vrut să mărească tariful la salubritate, s-a ales o variantă prin care deșeurile să fie ținute mai mult pe rampele ecologice din oraș … 2-3 zile … frecvența colectării să fie mai mică, iar frecvența drumurilor spre Aleșd să se reducă și asta.

Așa încât, camioanele cu deșeuri se duc la Aleșd cam odată la două săptămâni, cu un singur transport mare, de 100 de mc.

Dar… fiindcă răutatea duhnește în orașul ăsta bătut de Dumnezeu, s-au găsit unii să urle din toți plămânii că „GUNOAIELE SUNT DEPOZITATE AIUREA!”. Păi … unde ați vrea, fraților, să se depoziteze, devreme ce CMID nu funcționează?

Ați vrea să aveți tarif de 40-50 lei/membru de familie la gunoi? Nu cred c-ați vrea … dar acolo se va ajunge, pentru că jocul politic se face prin sesizări, dosare, reclamații și alte rahaturi ieftine.

Iar pentru cei care-i cer demisia lu Cristi … omul n-are nimic împotrivă să demisioneze mâine … dar credeți că alt director va face altceva? Situația deșeurilor este DRAMATICĂ la nivelul ÎNTREGULUI JUDEȚ și numai oamenii care nu vor sau se fac că nu vor, nu o cunosc.

Când va funcționa CMID? Nu se știe … anul ăsta nu va porni, cu siguranță, deoarece licitația pentru administratorul CMID nu este finalizată.

Așa că… ce-i de făcut? Facem sesizări aiurea pe la Garda de Mediu sau avem răbdare, 2-3 săptămâni, că poate apare ceva nou?

Din informațiile mele, există șanse de peste 70% ca situația gunoaielor să se rezolve, iar Compania de Salubritate să nu mai fie nevoită nici să improvizeze și nici să vă ceară bani mai mulți.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Papagalii ăștia nu sunt activiști civici, cum nu sunt eu ayatolah!

Am încercat să trec cu vederea rahatul ăsta, pe...

Avram Gal: Mi-a plăcut postarea asta, este plină de învățături

Reflecție:Această fotografie a câștigat premiul pentru cea mai bună...

Oficial, cel mai tare festival!

Cele mai bune concluzii se trag doar la final,...

Dr. Lehel Csergo: Autoritatile locale nu vor recunoaste ca exista probleme in spitalul lor

Când au apărut primele informații despre "azilele groazei", s-a...

Jiji și cățelușii sau … cum să iei numele lui Dumnezeu în deșert!

Cea mai „tare” știre a sfârșitului săptămânii trecute a...

🚑Mariana Dumitru – 43 de ani, în slujba vieții!🩺

Astăzi, în prima zi a lunii august, cel mai...

În fața Abisului: Pericolele Consumului de Substanțe Stupefiante în Rândul Tinerilor

În societatea modernă, presiunile și provocările cu care se...

Partidul lui Habarnam, la Turda

Pentru a "n" oara, USR Turda demonstreaza o doza...

Vasile Dancu, daca ar fi asa de nationalist, ar scoate ungurii de la Guvernare

Da, am spus-o! Multi politruci romani au imbracat costumul...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: