spot_img

Prin inteligență, curaj și perseverență, am devenit un neam și-o țară

Date:

Share post:

Ziua de 24 ianuarie 1859 a rămas în istoria națiunii române drept primul pas către România Mare. Rememorând acel moment, felul în care muntenii și moldovenii au ales să se unească a fost unul unic în istoria și legislația internațională.

Nicio altă țară și niciun alt popor nu luase în calcul, până în acel moment, alegerea aceluiași domn, pe două scaune de domnie. Cu toate acestea, intelectualii români de pe cele două maluri ale Milcovului au gândit această soluție. Prin inteligență, perseverență și curaj, a început drumul către România modernă, unitară și suverană, în care trăim astăzi.

Putem spune că drumul european al României a început la 24 ianuarie 1859, iar faptul că astăzi facem parte din marea familie europeană se transpune inclusiv în modelul de dezvoltare edilitară și urbanistică din politicile și strategiile publice. Fără actul de curaj al întemeietorilor acestei națiuni n-am fi ajuns să fim la aceeași masă cu vecinii europeni. Deasemenea, apartenența la familia europeană ne-a pus la dispoziție resurse atât de utile, pe care să le transformăm în soluții pentru dezvoltarea orașului nostru.

În zi de sărbătoare, transmitem un mesaj clar de la Câmpia Turzii: astăzi ne declarăm onorați că suntem români, uniți într-un singur stat modern și puternic, etalon de democrație și stabilitate statală.

La Mulți Ani, România!

Primarul Municipiului Câmpia Turzii,
Dorin Nicolae LOJIGAN

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

20 de ani de “aripi rotative” la Campia Turzii

Istoria aviației cu aripă rotativă la Câmpia Turzii a...

Baghera – refuzat de Curtea de Apel – rămâne în pușcărie

Sorin Sergiu Scrob, zis „Baghera”, zis „Lordul Drogului Zombie”...

Titi Deak, Lucian Șandru și Cristi Câmpean scapă de pușcărie

Ieri a fost dată sentința într-unul dintre cele mai...

Piți – cămătarul din Câmpia Turzii – condamnat pentru șantaj

Judecătoria Turda a luat o hotărâre în ceea ce...
%d bloggers like this: