spot_img
spot_img

Primele spectacole anunțate la FITT 2022

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

#puterea unui zâmbet sau # the power of a smile este tema propusă în acest an de Festivalul Internațional de Teatru Turda 2022. Primele zile ale festivalului aduc spectacolele momentului în Romania. Organizatorii ne îndeamnă să nu ratăm Tartuffe – regia Vlad Trifaș,  spectacol al Teatrului Regina Maria Oradea, Flori de mină – regia Adina Lazăr, spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare sau Exploratorul – regia Ada Milea, spectacol al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu.

 

,,FITT 2022 începe să își contureze programul. Avem bucuria să anunțăm primele spectacole ce vor poposi la TURDA în acest an. Va fi o ediție scurtă dar intensă cu nume mari, cu spectacole pe măsură, cu zâmbete multe. Haideți să vedem împreună ce putere magică are zâmbetul.” – a spus Cătălin Grigoraș manager TNAMT și Președinte al Festivalului Internațional de Teatru Turda.

           

Festivalul va prezenta în deschidere, vineri 17 iunie ora 19.00, premiera TNAMT – Clinica Sinucigașilor, un text scris de Gabriela Mihalache, un spectacol savuros, o comedie în regia lui Andrei Mihalache care ne mărturisește: ,,Spectacolul pe care vi-l propunem ne păstrează în categoria de țară tristă, plină de umor (cam negru!). Rămâne însă o întrebare: deși la noi eutanasierea este interzisă, nu cumva viața noastră de azi e o sinucidere asistată de cei care ne hotărăsc pensiile, salariile și prețurile facturilor?… Ha, ha!…”

Sâmbătă, 18 iunie tot în sala mare a TNAMT ne întâlnim cu spectacolul Teatrului Municipal Baia Mare, Flori de mină în regia Adinei Lazar. O tânără regizoare ce are deja o nominalizare UNITER la categoria cel mai bun spectacol cu producția Verde Tăiat în anul 2021.

Spectacolul propus de Teatrul din Baia Mare ne invită într-un vis lucid, care e realitatea nefardată a zilelor noastre. Închiderea minelor în Maramureș a frânt destine umane, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Oamenii își îneacă amarul în alcool. Iubirile imposibile sunt înăbușite în fașă.

Duminică, 19 iunie, Teatrul Regina Maria Oradea joacă la Turda spectacolul Tartuffe – regia Vlad Trifaș. Teatrul din Oradea a revenit recent din Turcia de la Festivalul Internațional al Teatrelor Balcanice, unde actorul Richard Balint a fost desemnat câștigătorul premiului 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧 𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 pentru rolul Orgon, iar regizorul Vlad Trifaș pentru 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐳𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 în cadrul celei de-a IX-a ediții a Premiilor pentru Activitate și Realizări în teatru.

 

Informații despre rezervări și bilete găsiți pe pagina de facebook a Festivalului Internațional de Teatru Turda, pe site-ul fitturda.ro sau la telefon 0264 311 952

 

 

         

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...

Cristian Matei, mesaj de felicitare pentru elevii de 10 ai Turzii

Turda are elevi de nota #10! 💟   Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, vă felicit pentru rezultatele bune obținute...

El este singurul elev de 10 curat la Evaluarea Națională, din zona Turda-Câmpia Turzii

Șeful de Promoție al Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș” din Turda, David Ciutureanu, a reușit să obțină media 10...

Bărbat din Vaslui, arestat preventiv de Judecătoria Turda, după ce a fost arestat de polițiștii din Câmpia Turzii, fiindcă a făcut scandal în autocar,...

E frumoasă România, nu-i așa? Atât de frumoasă încât oameni care locuiesc în diverse zone ale țării ajung...
spot_img

Peste 11 milioane de lei investiți în infrastructura medicală și rutieră din Mureș

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș din luna noiembrie au fost adoptate mai multe proiecte de hotărâre ce vizează derularea unor investiții...
%d bloggers like this: