fbpx
HomeDEZVĂLUIRIPrimarul Turzii dă cărțile pe față cu privire la Podul peste Arieș
spot_img
spot_img

Primarul Turzii dă cărțile pe față cu privire la Podul peste Arieș

- Publicitate -
spot_img

Podul peste râul Arieș a fost una dintre cele mai intens utilizate teme politice, în ultimii 8 ani. De la subiecte de presă, la atacuri politice, acest pod a fost super-utilizat pentru a pune paie pe foc.

Ei bine, în urmă cu aproximativ o jumătate de oră, Cristian Octavian MATEI, într-un gest de curaj și responsabilitate, a decis să dea cărțile pe față cu privire la pod.

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, Matei a adus multă lumină în ceea ce privește degradarea podului, lucrările de reabilitare care se apropie cu pași repezi și a subiectelor inventate de unii politicieni pentru a se sui în cârca electoratului.

„Dragi turdeni, doresc să vă las aici câteva opinii de duminică, din perspectiva unui primar căruia îi place să spună lucrurilor pe nume:

Când am preluat mandatul de primar, Podul peste Arieș a fost una dintre cele mai importante probleme pe care le-am preluat și am făcut tot ce era omenește posibil ca acest pod să intre în reparații, iar costurile să fie suportate de Ministerul Transporturilor, cum era normal. Timp de 4 ani am primit doar promisiuni.

Între timp, că doar n-am stat pe loc, am atras o multitudine de fonduri europene, printre care și proiectul de modernizare a coridoarelor de mobilitate urbană și a transportului public, din care face parte modernizarea străzii 22 Decembrie 1989 (singura rută pe care ar putea fi deviat traficul în cazul închiderii podului).

Încă de acum 3 ani, am avut discuții săptămânale, vizite la București la ministere și tot ce era necesar pentru a urgenta lucrările la pod, în contextul în care, dacă lucrările pe 22 Decembrie s-ar fi derulat simultan cu cele de la pod, am fi pus în mare dificultate circulația rutieră. Promisiunile nu au fost respectate și ne-am văzut nevoiți să începem lucrările pe 22 Decembrie pentru a nu pierde banii europeni.

Lucrările s-au defășurat greoi tocmai pentru că a trebuit să ținem cont de această eventuală reparație a podului, motiv pentru care, în baza promisiunilor repetate că în ,,45 de zile începem”, nu am închis complet strada 22 Decembrie, deși așa am fi putut lucra mai repede, pentru că trebuia să facem în așa fel încât să se poată circula.

De câteva săptămâni încoace, apar niște personaje noi, total rupte de realitate și de istoricul eforturilor REALE depuse de noi pentru rezolvarea acestei probleme, personaje care încearcă să își facă imagine în baza acestui subiect, acum, când problema este exact în punctul în care urmează a fi rezolvată (în sfârșit)!

– La sfârșitul acestei săptămâni am reușit să îi conving, după multe insistențe, pe cei de la DRDP să vină să asfalteze porțiunea de drum de pe strada Armatei, iar lucrările au început ieri. În paralel, antreprenorul care lucrează pe proiectul nostru european desfășoară lucrări în zona sensului giratoriu de la Dedeman, iar când toate acestea vor fi gata, vor începe lucrările la pod, pentru a nu se crea un haos, închizând ambele rute.

Dacă vi se va spune că lucrările nu vor începe mâine, cum unii proaspăt veniți au anunțat, și vor da vina pe lucrările Primăriei, să știți care este adevărul! Partea bună însă este că podul va fi în sfârșit modernizat!

PS: Dacă în ziua începerii lucrărilor îi veți vedea pe mulți necunoscuți că se filmează la fața locului, mândri că datorită lor se face podul, să le dați ”like și share”, că ei doar asta așteaptă.

Noi continuăm să lucrăm cu adevărat pentru Turda.”, a declarat Cristian Octavian Matei.

Replica edilului turdean vine la o zi după ce atât deputatul, Viorel Băltărețu, cât și neica-nimeni de la Mihai Viteazu, Ioan Balea, s-au găsit deștepți să-și dea cu părerea privitor la lucrările de pe strada Armatei, la sensul giratoriu de acolo și la întârzierea lucrărilor la podul peste Arieș.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: