fbpx
HomeANALIZĂPrimarul își pune „oamenii” în consilii de administrație ... Când a fost...
spot_img
spot_img

Primarul își pune „oamenii” în consilii de administrație … Când a fost altfel?

- Publicitate -
spot_img

Unul dintre subiectele „de interes” ale zilelor de astăzi se referă la numirea membrilor în Consiliile de Administrație de la Domeniul Public Turda și Salina Turda.

Evident că opoziția turdeană nu putea să rateze șansa de a contesta numirile membrilor din cele două consilii de administrație și să-l acuze pe Cristian Matei de faptul că-și pune apropiații în funcții-cheie.

Întrebarea adevărată care se pune este … CÂND A FOST ALTFEL?

Din 2011, de când a fost adoptat OUG 109/2011 privind guvernanța corporatistă a inteprinderilor cu capital de stat, NICI MĂCAT UN CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE NUMIT LA VREUNA DINTRE SOCIETĂȚILE CU CAPITAL DE LA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TURDA NU A FOST FĂRĂ ÎNCRENGĂTURI POLITICE!

Indiferent că la putere s-au aflat PNL / PDL / PPDD / PSD / PMP sau PRM. Amuzantă este atitudinea PMP-ului care, anul trecut, când se aflau „la caimac” nu ziceau nici „pâs” despre ce oameni ar trebui să fie în conducerile societăților comerciale.

Oare când Dan Grigoroiu, susținut de PMP, a primit funcție de conducere cu girul întregului consiliu local … atunci nu mai era o problemă?

Oare când Nap Dan, fratele lui Nap Adrian, a primit job la SC API Turda SRL, doar pentru că era fratele lui fratele … nu era nici o problemă?

Cine este ipocrit, poate contesta faptul că voința politică se exprimă la societățile comerciale, prin numirea de membri în consiliile de administrație. Așa este de când lumea și așa va fi mereu, pentru că NIMENI și NICI O LEGE din România nu stipulează ca membrii din Consiliile de Administrație ale societăților comerciale la care facem acum referire, să fie apolitici.

Cât privește atitudinea USRPLUS, aceasta merge oarecum în trend cu discursul politic al partidului, însă amuzant este cum aceștia contestă persoane FOARTE CAPABILE, precum Cornelia Bichiș, care este unul dintre cei mai bine pregătiți oameni în domeniul fiscal-contabil sau Ladislau Koble, un mare maestru într-ale juridicii … și nu numai.

În toată această chestiune, cea mai „fair” atitudine au avut-o social-democrații, care chiar dacă sunt „reformați” și „noi” … n-au uitat când schimbau directorii pe la societăți comerciale strict după voința politică.

Ceea ce opoziția turdeană uită este că, în vreme ce în anii anteriori, pe vremea Magnificului, numirile din Consiliile de  Administrație se făceau STRICT pe voință politică, acum această procedură a fost efectuată de către o societate comercială specializată în resurse umane, pentru a se evita problemele de legalitate.

Mai grav este că, la tot acest joc ipocrit al politicii au achiesat și unii jurnaliști locali sau altfel, care stau undeva într-o lume utopică, unde totul este frumos, curcubeul este din bomboane Skittles și norișorii sunt din vată de zahăr.

Ar fi bine ca lumea să fie perfectă, dar dacă nu este … măcar să nu fim ipocriți!

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: