Primarul comunei Moldovenești – revoltat de măsurile fiscal-bugetare absurde luate de Guvern

spot_imgspot_img

Investițiile comunei Moldovenești vor fi serios afectate de alocările bugetare venite de la București, spune edilul comunei, Ioan Mărginean, într-un interviu acordat pentru RefleqtMedia.ro

„Din totalul de 1,1 milioane de lei cât am primit anul trecut din cota defalcată din impozitul pe venit și TVA, în acest an ni s-au alocat doar 400.000 de lei. Pe de altă parte, ne-au alocat alți 400.000 pentru ajutoarele sociale. În aceste condiții nu putem lucra, deoarece noi nu avem atâția asistați sociali, iar banii pentru investiții sunt prea puțini”, spune Ioan Mărginean.

Acesta afirmă că modelul Teleorman practicat de guvern a nemulțumit mai mulți primari de comune.

De altfel, în luna februarie, va avea loc la București o reuniune a Asociației Comunelor din România, în care primarii de comune își vor spune păsurile vis-a-vis de situația alarmantă în care se găsesc bugetele, văduvite de banii de investiții, dar umflate cu bani pentru ajutoare sociale care nu pot fi acordate.

„Anul trecut am cerut doar 200.000 de lei pentru ajutoare sociale, cum au crezut ei că ne dau acu 400.000?”, se întreabă, retoric, Ioan Mărginean.

sursa foto: captură youtube

spot_img
%d