Primăria Tureni: Atenție la demagogie, domnule consilier local, Iozon!

spot_imgspot_img

👎🏻Consilierul local PMP Tureni, Andrei Iozon, a pornit campania electorală mai devreme decât era stabilit, și a pornit-o direct cu demagogii, acuzații nefondate și manipulări ale credulilor.
🤥 Ultima găselniță a domnului consilier local a fost să se deplaseze la Mărtinești și să impute administrației locale a comunei Tureni faptul că nu construim trotuare și nu semaforizăm DN 1 E81/E60. O minciună sfruntată și o tentativă disperată de a câștiga capital politic!


Pentru corecta informare a dumneavoastră, stimați cetățeni, Primăria comunei Tureni face următoarele precizări:
✅În conformitate cu prevederile legale, trama stradală și acostamentul DN 1 E60/E81 este proprietatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de la limita de proprietate cu comuna Săndulești, până la limita de proprietate cu comuna Feleacu. În acest sens, în anul 2016, Primăria Comunei Tureni a realizat un parteneriat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj în vederea realizării unui trotuar de la stația de autobuz, până la trecerea de pietoni și a unor marcaje stradale, în satul Mărtinești.
✅ Proiectul respectiv a fost realizat de către DRDP, iar în proiect au fost cuprinse trotuare strict de la stația de autobuz dinspre Cluj Napoca, până la trecerea de pietoni. În rest, nu am mai primit avizul DRDP Cluj pentru realizarea niciunui trotuar.
✅ În anul 2018, am realizat un studiu de fezabilitate în vederea semaforizării mai multor treceri de pietoni din comună, situate pe DN 1 E60/E81. Acel studiu de fezabilitate ne-a fost imputat de către Curtea de Conturi a Județului Cluj, pe motiv că DN1 E60/E81 este întabulat pe Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Practic, potrivit deciziei CC, Primăria Comunei Tureni nu are voie să efectueze nicio investiție pe drumul național.
✅ Referitor la satul Mărtinești și la investițiile derulate în vederea creșterii gradului de siguranță publică a pietonilor, aduceți-vă aminte, stimați cetățeni, de faptul că în anul 2008, când doamna primar, Elena Daniela Mănăilă, a fost aleasă pentru primul său mandat, NOI NU AVEAM ILUMINAT PUBLIC PE DRUMUL NAȚIONAL. Doamna primar a fost prima care a realizat această investiție, iar în 2021, iluminatul public a fost MODERNIZAT, cu fonduri primite de la Agenția Fondului de Mediu. De asemenea se vede inclusiv în filmare că strada adiacentă, unde locuiește cetățenul prezent în filmarea postată pe contul „Uniți pentru binele Turenilor”, a fost asfaltată complet de Primărie, a fost realizat un pod nou tot de Primărie și s-a consolidat digul, pentru că era pericol de inundație și surpare a caselor. Toate acestea pentru un număr de 10 familii.
✅În toamna anului trecut s-au pozat conductele de apă și canalizare investiție care se va desfășura conform contractelor în valoare de 19 milioane de euro. Pâna in prezent suntem în grafic .
✅ Dacă stimabilul domn consilier local, Iozon Andrei, are idei pentru bunăstarea dumneavoastră, îl îndemnăm ca, în conformitate cu prevederile OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, să elaboreze un proiect de hotărâre locală, cu prevederi bugetare, cu avizele și permisiunile necesare, pentru a crește gradul de bunăstare și siguranță al cetățenilor!
✅Așteptăm soluții concrete din partea domnului consilier local și îl vom monitoriza timp de un an, pentru a vedea dacă face sau doar zice.
✅ Domnule consilier local, în ceea ce privește DX A3 – Tureni, despre care spuneți că nu știți nimic, oare este necesar să vă facem o normă de lecitină sau vă amintiți singur că ați fost prezent la toate dezbaterile publice privitoare la acel drum expres?


🔝Stimați cetățeni, nu lăsați politicienii demagogi, disperați și impulsivi să vă manipuleze și să vă poarte cu zăhărelul! Administrația publică locală a comunei Tureni, prin primar, Elena Daniela Mănăilă și viceprimar, Ileana Koloszvari, depune toate eforturile necesare ȘI LEGALE pentru binele comunei noastre. Restul … e gargară!


Biroul de presă al comunei Tureni

spot_img
%d