fbpx
spot_img

Primaria Turda: DREPT LA REPLICA

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la informațiile eronate apărute în articolul publicat de site-ul RefleqtMedia cu titlul “Probleme? Buget construit pe deficit, la Turda”, ținând cont de prevederile legale, Municipiul Turda transmite următorul Drept la replică:

Ca prim aspect, vă informăm că bugetul local trebuie să păstreze echilibrul între venituri și cheltuieli pentru fiecare an bugetar. Municipiul Turda prezintă spre dezbatere un buget “dezechilibrat” deoarece anul bugetar 2022 s-a încheiat cu un excedent al secțiunii de dezvoltare de peste 38 milioane lei, excedent ce echilibrează bugetul anului 2023. Excedentul provine din prefinanțarea primită pentru proiectele cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene aflate în implementare. Conform prevederilor legale finanțările din FEN neutilizate într-un an bugetar se constituie în excedent bugetar și se utilizează în anul următor cu aceeași destinație (în cazul acesta, pentru finalizarea proiectelor în implementare). Acest excedent nu se cuprinde în bugetul initial, el se transferă în execuție, și implicit în buget, în urma hotărârii Consiliului Local.

În încheiere, vă aducem la cunoștință faptul că proiectul de hotărâre penrtu utilizarea excedentului va fi supus spre aprobare Consiliului local în prima ședință a anului 2023, iar raportul de specialitate cuprinde prevederile legale care reglementează utilizarea excedentului.

 

Biroul de presă

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Magazin din Campia Turzii, amendat dupa ce vindea haine contrafacute

Magazinul Gamos Com din Campia Turzii, situat pe strada Vasile Alexandri, nr. 7A, s-a ales cu amenda din...

I&C Transilvania Constructii angajeaza deservent incarcator frontal

S.C. I&C Transilvania Constructii S.R.L. angajează Volist - Deservent încărcător frontal.   Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Cerinte:     experiență manipulare încărcător...

Transilvania Impact angajeaza la Campia Turzii

Angajam excavatorist cu experiență. Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Informații la telefon: 0760 233 617. resurseumane@transilvaniaimpact.ro  . . . #angajari #locuridemunca #transilvaniaimpact #icti

Pompierii clujeni atrag atenția! Incendiile de vegetație pot ucide!

Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre...
%d bloggers like this: