fbpx
spot_img

Primăria Municipiului Turda extinde transportul urban electric!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Primăria Municipiului Turda anunță extinderea transportului urban electric în parteneriat cu comuna Mihai Viteazu, prin proiectul aprobat prin PNRR, componenta C10. Achiziționarea de mijloace de transport nepoluante va permite o extindere semnificativă a rutelor și va încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun nepoluante.

Flota actuală a companiei de transport subordonată Consiliului Local Turda, Transport Urban Public Turda, va fi extinsă cu 17 autobuze de 10 metri, iar 2 microbuze nepoluante vor fi alocate Primăriei Mihai Viteazu. Valoarea totală a investiției este de 8.762.000 de euro.

În plus, prin obținerea finanțării de anul trecut prin PNRR, prin parteneriatul Turda – Călărași – Moldovenești – Tureni, Primăria Municipiului Turda va achiziționa încă 2 autobuze electrice de 10 metri și 6 autobuze electrice de 12 metri, precum și 8 stații standard de încărcare în autobaza de transport public și 3 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice.

Astfel, flota de transport urban electric a municipiului Turda se va extinde cu încă 25 de autobuze electrice, ceea ce va permite o extindere semnificativă a rutelor și va încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun nepoluante.

Suntem mândri să continuăm eforturile noastre de a oferi cetățenilor din Turda și comunele învecinate mijloace de transport nepoluante și sustenabile, care să le permită să se deplaseze în mod eficient și să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Extinderea flotei noastre de autobuze electrice este un pas important în această direcție și suntem încântați să putem aduce aceste îmbunătățiri pentru comunitatea noastră.”  primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei.

Biroul de presă

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Iată DE CE profitul Salinei Turda va fi mai mic în 2023, deși veniturile vor crește

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ,care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la...

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...
%d bloggers like this: